БГ Лов Форум: За всички вас приятели-рецепти от дивечово месо НАЗДРАВЕ - БГ Лов Форум

Към съдържанието

  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

За всички вас приятели-рецепти от дивечово месо НАЗДРАВЕ Вкусни ястия

#581
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
И днес за вечеря реших да приготвя нещо много вкусно , пак в традицията на старата кухня


Прикачени файлове


0

#582
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
А именно

ГЪБИ ПОЛСКИ ГЮВЕЧ
ЕТО И НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ
Гъби - всякакъв вид - Печурка , Кладница , Манатарки , Пачи крак , Челядинки , и всички други ядливи гъби , Пресен лук - няколко връзки , Стар лук - десетина средни глави
Чесън - 3 4 скилидки , Чушки - Сиврия , Моркови - 3 - 4 големи
Мерудия / магданоз / - 1 връзка
Гьозум / джоджен/ - няколко щипки , Черен пипер , Червен пипер - лют и сладък , Ронена чубрица
сол на вкус
Краве масло

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200509_185647.jpg

0

#583
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Нарежете всичко на едро

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200509_193945.jpg

0

#584
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Запържете гъбите в една част от маслото с малко олио. В друг съд първо запържете чушките , след което ги извъдете и в същата мазнина последователно запържете чесъна , лука и морковите . След като са се запържили до златисто върнете чушките , овкусете с мерудиите и солта и оставете да покъкрят няколко минути.

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200509_201727.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200509_201721.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200509_201051.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200509_200012.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200509_195657.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200509_195805.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200509_195332.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200509_195041.jpg

0

#585
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08

Виж мнениетоvalko nedev написа на 10.05.2020 - 15:34 :

А именно

ГЪБИ ПОЛСКИ ГЮВЕЧ
ЕТО И НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ
Гъби - всякакъв вид - Печурка , Кладница , Манатарки , Пачи крак , Челядинки , и всички други ядливи гъби , Пресен лук - няколко връзки , Стар лук - десетина средни глави
Чесън - 3 4 скилидки , Чушки - Сиврия , Моркови - 3 - 4 големи
Мерудия / магданоз / - 1 връзка
Гьозум / джоджен/ - няколко щипки , Черен пипер , Червен пипер - лют и сладък , Ронена чубрица
сол на вкус
Краве масло



ВНИМАВАЙ ТЕ !

НЕ БИХ ВИ ПРЕПОРЪЧАЛ ТАЗИ КРАСАВИЦА

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: Screenshot_11.jpg

0

#586
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Тъй като количеството на гъбите е доста и почват да отпускат собственият си ароматен бульон , изсипете го през гевгир и го запазете / ЗА СУПА , ЗА КАША ИЛИ ДРУГИ ЯСТИЯ / . След като добре сте прецедили гъбите ги върнете на котлона след което ги овкусете. Така вече запържените и овкусени гъби, прибавете към тях и ароматните задушени зеленчуци . Разбъркайте добре и ги оставете да покъкрят на тих огън за няколко минути

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200509_203140.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200509_203658.jpg

0

#587
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Сега вече може да добавите и някое друго доматче и да закъкри до готовност , ако не може да го изсипете в голям гювеч и във фурната , но аз лично ще го направя в порционни гювечета и ще ги запека с кашкавал. Може и пресен домат като го обелете и го настържете или да ползвате домати цели от консерва без сока

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200509_205247.jpg

0

#588
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Почти сме готови ,остана да ги поръсим с кашкавалчето и да ги запечем за няколко минути

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200509_210151.jpg

0

#589
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Вечерята ни е готова . Остана салатата и десерта , смятам да направя една пролетна салата и за десерт да врътна едни палачинки. Да не забравите аперитива от една добре охладена Гроздова ракийка и охладеното бяло вино .

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200509_211817.jpg

0

#590
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
По този начин този постен гювеч може да се напълни заек или агнешка плешка за печене

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200509_203140.jpg

0

#591
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Салатката вече е готова и сме готови за вечеря. Докато отдъхне ястието и се охладят ракийката и винцето ще съм готов и с десертаПубликувано изображение

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200509_225518.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200509_225507_BURST001_COVER.jpg

0

#592
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
И палачинките са готови

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200510_183451.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200510_183549.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200510_183619.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200510_183619.jpg

0

#593
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Хапнахме достойно , специално за десерта кой както душа му сака. Аз лично със сладко от малини.

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200510_195331.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200510_200330.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200510_200656.jpg

0

#594
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
До забраната на риболова че се постарая на направя и някой отклонения от кулинарната книга , че следва речната риба . ,Може да се приготви някое кефалче , скубарче , морунажче , някоя друга каракуда , рано е за мряната , червеноперката и за шарана , па знае ли се може щука , кустурче някое , друго , ако има време да се качим малко по - на високо защо пък не и някоя хубава пъстърва, а пък в крайна сметка ЧАУШАН И БАБУШКА.
Чаушанчето става страхотно препърженко по 5 броя на клечки за зъбиПубликувано изображениеМале а как върви със студена бираПубликувано изображение

0

#595
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Публикувано изображение

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200516_220646.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200516_220637.jpg

0

#596
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Ето още едно страхотно предложение с което може да си оближете пръстите . Публикувано изображение
ПИЛЕ НА ШИШЕ С АРОМАТНИ ПРЕСНИ КАРТОФКИ

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200525_172203.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200517_174537.jpg

0

#597
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Необходими продукти

Едно голямо пиле над килограм и половина. Пресни картофчета / дребни / килограм . Сухи подправки - Сол , черен пипер / сладък и лют / , мащерка , риган , миродия / магданоз / розмарин , копър и 1 - 2 скилитки чесън. Олио , масло и най - вече бира

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200517_123644.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200525_135318.jpg

0

#598
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
Почистете картофчетата и ги подправете с подправките на вкус , като ги поръсвате със солта , черния пипер , кимион , малко ронена чубрица , наситнете розмарина , копъра и скилитките чесън поръсете и с тях , Полейте с олио ,поръсете и малко червен пипер и ги разбъркайте много добре ,оставете ги поне за час на хладно място да поемат аромата от подправките. След като вече картофчетата са се овкусили поставете ги в плик за печене като добавите малко масло завържете плика добре и го поставете загрята фурна на 180 С. ,като предварително надупчете плика. Печете 45 мин.

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200525_135318.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200525_145201.jpg

0

#599
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
По същия начин мариновайте и пилето , нека престой повече време с ароматните подправки. След като вече пилето се е мариновало много добре , се възползваме от една празна бутилка от Пещерска гроздова ракия / 1л. / тя е най - подходяща с формата си , като в нея се налива 150 мл. олио , а до гърловината с бира , след което нанизваме пилето отгоре.Направете няколко разреза на гърдите и поставете парченца масло в тях.

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200517_125234.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200517_125419.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200517_125433.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200517_124121.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200517_123644.jpg

0

#600
Потребителя е офлайн   valko nedev 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 2425
  • Регистр: 07.08.08
През това време докато подготвяхме пилето , приготвехме и жарта която ще ни е нужна

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: IMG_20200517_121130.jpg
  • Прикачено изображение: IMG_20200517_124318.jpg

0

Сподели темата:


  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

1 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни