БГ Лов Форум: ПУШКАТА МАРЛИН 444 - БГ Лов Форум

Към съдържанието

Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

ПУШКАТА МАРЛИН 444 Автор ик наслука

#1
Потребителя е офлайн   Vasil Terziyski 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Група: Root Admin
  • Мнения: 26380
  • Регистр: 17.02.08
Пушката Марлин модел 444 представлява голямокалибрена версия на пушката Марлин 336, която се зарежда с патрони .444 Марлин. Тя притежава стоманен оксидиран затвор, като дължината на цевта с нарези Ballard възлиза на 558 мм. Пушката има петзаряден тръбен пълнител, като полуложата и прикладът са изработени от качествен орех.

Общото качество на изработка на модела 444, както и на всички пушки на Марлин с лостово зареждане е добро. Прикладът с пистолетна ръкохватка и полуложата са с накатка. Към приклада е закрепен гумен амортизатор за задтилника. Откъм страната на цевната кутия няма ръкохватка за затвора, която да пречи на маневреността на пушката, което е ценно качество. За ловците, които предпочитат да използват още по-големи куршуми, на оръжейния пазар се предлагат почти идентични пушки. Сред тях можем да отбележим Марлин 1895 с калибри .45-70 и .450 Марлин.
Марлин модел 444 тежи около 4 кг с оптически прицел Weaver K4 Classic, като общата и дължина възлиза на 102см. Цевта на тази пушка е оборудвана с механични мерни прибори специално за тези, които предпочитат да ловуват като в добрите стари времена. Заключващият механизъм на предпазителя се намира в задната част на цевната кутия, а традиционното разположение на петлето може да бъде използвано за предотвратяване на случайното разреждане на пушката по време на лов.
Поради сравнително късата дължина, тази пушка не заема много място в автомобила. Освен това тя е идеална за лов на елени. Пушката е много удобна за продължителен лов, тъй като има плоска цевна кутия, средно тегло и дължина на цевта 56 см. Благодарение на своето тегло, тя е много устойчива по време на стрелба без опора.
Независимо от своето название, патронът .444 Марлин обикновено се използва с куршуми, диаметърът на които е равен на .429 инча. За .444 се предлагат три заряда фабрично производство. Със заряда Ремингтон Експрес е най-добре да се използват куршуми с тегло 240 г, при които началната скорост е равна на 720 м в секунда. Фирмата “Hornady” предлага два фабрични заряда .444 – заряд Lever Evolution и Light Magnum. За двата заряда са най–подходящи куршуми с тегло 265 г. Куршумът с тегло 265 г при заряд Light Magnum развива начална скорост 700 м в секунда. Неговата траектория ни дава максимална далечина на изстрела от 183 м, но трябва да се отбележи, че големият куршум бързо губи енергия. За да се получат най-добри резултати, по възрастен елен трябва да се стреля от разстояние не по-голямо от 90 м. Пушката Марлин модел 444 има поносим откат, по-малък, отколкото се очаква , особено при използване на патрони Ремингтън.

Източник: ИК НАСЛУКА

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: патронът 444 Марлин.jpg
  • Прикачено изображение: Марлин 444.jpg

Всички ловни новини и статии на имейла ви, абонирайте се тук: БГ ЛОВ БЮЛЕТИН

Решавайте ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА КАНДИДАТ ЛОВЦИ

Станете член на групата ни във Фейсбук: BG LOV

Следвайте страницата ни във Фейсбук: Ловен портал БГ ЛОВ

Редакционни имейли: vater@abv.bg и bglovmail@gmai.com
0

Сподели темата:


Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

1 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни