БГ Лов Форум: Ловуване в ловно поле по съвместимост, собственост на друга ловна дружинка - БГ Лов Форум

Към съдържанието

Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

Ловуване в ловно поле по съвместимост, собственост на друга ловна дружинка Д.Драгиев

Потребителя е офлайн   didragg 

• Новак
  • Pip
  • Група: БГ Ловци
  • Регистр: 17.07.10
Председател съм на ловна дружинка с. Оризари към ловно сдружение Твърдица. От много години ловците на дружинката ни са ловували и продължават да ловуват в определен район от ЛРД Твърдица, който дефакто е землище и по силата на този смисъл ловно поле на съседите ни ловци от с. Сборище.
Ловуването ни в този район е почти винаги съпроводено с забележки, че нямаме работа в тяхното поле и вече се ескалира напрежение. Може би са прави по силата на закона за териториалното устройство на ловните стопанства.
В същото време нашето землище е свободно, но не ни се разрешава ловуване тъй като някога е било резерват/ по бай Тошово време/ и не му е снет статута като такъв. Вече повече от 3 години обаче е даден участък от това землище в размер на може би 80% от него, на "свободни ловци" от различни места на страната под формата на концесия.
Да поясня:
- първо този район отдавна вече не е резерват по много определения за такъв
- второ, в този район има частни собствени имоти като гори и полски земи на жителите на селото.
- не зная как ДГС или каквато и да е друга институция сключва договори за отдаване, като не собственик на 100% от предмета на договора.
- как така концесионерите са си превишили правата като са завзели повече от договорената територия и не позволяват на собствениците на горите и полските парцели да си упражняват правото на собственост и не ги допускат до тях.
- Защо не ни се даде правото да ловуваме по закон в землището си, а трябва постоянно да се чувстваме натрапници и нежелани гости!
- Нима нашите такси и членски карти са по евтини от останалите, или ние сме втора ръка членове на този ЛРС.
- Докога ще трябва да понасяме грешките на затлъстялата ни бюрокрация, и техните им лични амбиции.
Прочетох тук, че се сформира нова комисия с предложения за промени по много членове в закона за лова и опазване на дивеча.
Това е хубаво, но не вярвам да се сборите с тази дебела машина за такси и комисионни, която трупа мас и мачка меки фотьойли в кабинетите си. Както ми се струва всичко е криво измислено и ако някой реши да промени наредбата аз съм "ЗА" и съм готов да съдействам и участвам!
0

Потребителя е офлайн   GeRaK 

• Златен Потребител
  • PipPipPipPipPipPip
  • Регистр: 17.02.08

Виж мнениетоdidragg написа на 22.12.2011 - 15:54 PM :

Председател съм на ловна дружинка с. Оризари към ловно сдружение Твърдица. От много години ловците на дружинката ни са ловували и продължават да ловуват в определен район от ЛРД Твърдица, който дефакто е землище и по силата на този смисъл ловно поле на съседите ни ловци от с. Сборище.
Ловуването ни в този район е почти винаги съпроводено с забележки, че нямаме работа в тяхното поле и вече се ескалира напрежение. Може би са прави по силата на закона за териториалното устройство на ловните стопанства.
В същото време нашето землище е свободно, но не ни се разрешава ловуване тъй като някога е било резерват/ по бай Тошово време/ и не му е снет статута като такъв. Вече повече от 3 години обаче е даден участък от това землище в размер на може би 80% от него, на "свободни ловци" от различни места на страната под формата на концесия.
Да поясня:
- първо този район отдавна вече не е резерват по много определения за такъв
- второ, в този район има частни собствени имоти като гори и полски земи на жителите на селото.
- не зная как ДГС или каквато и да е друга институция сключва договори за отдаване, като не собственик на 100% от предмета на договора.
- как така концесионерите са си превишили правата като са завзели повече от договорената територия и не позволяват на собствениците на горите и полските парцели да си упражняват правото на собственост и не ги допускат до тях.
- Защо не ни се даде правото да ловуваме по закон в землището си, а трябва постоянно да се чувстваме натрапници и нежелани гости!
- Нима нашите такси и членски карти са по евтини от останалите, или ние сме втора ръка членове на този ЛРС.
- Докога ще трябва да понасяме грешките на затлъстялата ни бюрокрация, и техните им лични амбиции.
Прочетох тук, че се сформира нова комисия с предложения за промени по много членове в закона за лова и опазване на дивеча.
Това е хубаво, но не вярвам да се сборите с тази дебела машина за такси и комисионни, която трупа мас и мачка меки фотьойли в кабинетите си. Както ми се струва всичко е криво измислено и ако някой реши да промени наредбата аз съм "ЗА" и съм готов да съдействам и участвам!

Горките...!Много мъки ви чакат да се доберете до това което ви се полага.Дано успеете и късмет! Ще ви е необходим.В НЛРС СЛРБ никой не се интересува от такива като вас.Важно е да си плащате а не как се чувствате когато ловувате и дали изобщо ловувате.
www.chaushev-kennel.com

Не спори с глупака,той ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит!
0

Потребителя е офлайн   manjuk 

• Новак
  • Pip
  • Регистр: 30.03.11
dano da uspeem da si go vzemem medjerlika

Този пост е редактиран от vater: 14.01.2012 - 10:24 AM
Причина за редакцията: пиши на кирилица!

0

Потребителя е офлайн   manjuk 

• Новак
  • Pip
  • Регистр: 30.03.11
tam ima pove4e lov ot kolkoto v djumaliisko nie sme s teb bati Dimo

Този пост е редактиран от vater: 14.01.2012 - 10:24 AM

0

Потребителя е офлайн   koloezda4a25 

• Новак
  • Pip
  • Регистр: 28.07.11
dano da sigo vzemem lovnoto pole ot tezi mafioti...

Този пост е редактиран от vater: 15.01.2012 - 20:31 PM

0

Потребителя е офлайн   Бъчи 

• Йордан Бъчваров
  • PipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Регистр: 18.12.08
Желая ви успех!
Макар, че би било чудо ако успеете.
0

Потребителя е офлайн   koloezda4a25 

• Новак
  • Pip
  • Регистр: 28.07.11
трябва да си го вземем ловния раион от тези мафиоти бати Димо...
0

Сподели темата:

Страници 1 от 1
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

1 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни