Привет на всички любители на хищни птици! От известно време наблюдавам в квартала, как един сокол ловува на питомни гълъби. Окраската му е черна, не е много едър, обикновено атаките му са на не малка височина, понякога на много голяма. Възможно ли е това да е средиземноморски сокол или той не се среща в България? Да допълня, че успеваемостта му не е много висока, средно един гълъб от пет атаки.
Здравейте, г-н Георгиев! С ваше разрешение ще опитам да отговоря. Освен, ако не живеете някъде по Средиземноморието, според мен е невъзможно да видите Средиземноморски сокол в града. Даже и лолуващ. Да, има тъмни, черни, тъмнокафяви, кафеникаво-черни, синкаво-черни и тн. Но те живеят и ловуват на колонии. Препочитат да гнездят на скали, животът им минава в и покрай скални зъбери покрай морската ивица. Много интересни птички, много нежни и същевременно много красиви. Според мен, те са прекалено "меки" като подход към гълъбите. А и гълъбът би бил прекалено голяма и силна плячка за тях. Имам приятел, който размножава няколко двойки и трябва да ви кажа, че ги виждам подходящи само за пъдпъдъци. Чудесни пикиращи малки торпили са, между другото. Този въздушен посетител, за който вие споменавате би могъл да бъде скитник или ястреб. Съмнявам се да е мъжки ловен, защото нашият подвид е канелено-кафяв. Може би тъмният гръб на двата предходни вида ви е направил впечатление. Аз ежегодно и често засичам различни скитници в много точки на София. Ястребите са в пъти повече. Така, че аз това предполагам. Разбира се, една снимка би решила моите нескопосани догатки
Ахааа едни могат други не! виж малко по-нагоре влади! Павка,още ли не си напълни джобовете,че продължаваш да лъжеш хората! Рано или късно ще те разберат,що за човек си...
А ти Емиле си все същия! Не си мръднал и на йотичка Ако те интересува съдържанието на джобовете ми ела да го видиш. Специално за теб ще изсипя съдържанието им на земята. Ти и твоят горублянски приятел-съкварталец, така и не се научихте, че криейки се зад прякори ставате още по-смешни, от колкото сте се представили. От тъпи тревопушляци като вас нищо не става. Аз съм бил лъгал, пък на всички е ясно какво правя, къде го правя и как го правя?! Само вие се криете като хлебарки и ръсите акъл. Ако искаш нещо да ми кажеш, бъди поне малко мъж. Имаш ми телефона, пощата, посещаваш форума ни, пък и в редките случаи, когато излизаш на полето (разбира се, без птица) можеш да кажеш какво те сърби. Тук и така е присъщо само на една категория хора, които са били родени с мъжки атрибути, но в последствие, поради вопиющата нужда от сладък живот са усвоили по-нежния ефирен подход, считайки го за по-изгоден и по-актуален и са подходили по-...лежерно спрямо своята мъжественост.
Толкова ли е плитка паметта ти, че забрави кой ти подари най-пълният за времето си комплект с шаблони за качулки? ...И понеже го спомена, при това БЕЗПЛАТНО !!!
Ами братле какво до ти кажа,ти най -вероятно не си соколар,но ако си такъв,си малко глупавичак.Едва ли някой от зелените човечета някога ще пишат тук,а ако пишат то няма да се записват като Austringer,което ти най-вероятно не знаеш какво значи.Затова имам горното виждане за теб.И махни моля те тази твоя снимка която излиза винаги,под твоите писания,този Ястреб е с чупени опяшни пера и ,ако е твоя,значи не си разбираш от работата!
shan_u, една информация за теб. С тия момчета сме заедно почти всеки ден. Интересуват се, внимават, учат се и преценяват. Теб те виждам да шаваш единствено, когато врабчарите снасят. И до момента само "несполуки". Преди години ти казах, че не бива така да правиш. Ти си навири носа и после зад гърба ми ме изкара еди какъв си. В последствие многократно се убеждаваше, че бъркаш в подхода си, но остана верен на тъпотията си. Бездарни бракониерчета като теб, дето започват въпросните "разправии" и за наша сметка си правят кефа, без да се интересуват от последствията, а после ние им сърбаме попарата. Как мислиш, дали ще позволим това да продължи дълго? А?
П.П. Човекът на снимката, над който съм се надвесил е небезизвестният Роджър Ъптън. Човек с голям опит и познания. Един от малкото останали Соколари от "старото" поколение на съвременното Соколарство. Ценен като професионалист, събеседник и ментор.
Яяяя Робин Худ бил жив,вище го надвисил се е над професионалиста
О, да! Пред такива като него свалям шапка и само слушам какво има да каже или да напише...!
Твоят колега Стефан Гавраилов, който бе заловен с два ястребови орела, който ни посети и... Да имате общо с Елеонорите, за които не отговори нищо, а си ги предлагал в чуждият форум? Чакам да видя сайтес документи и пръстени, а дори избегна да отговориш за тях, защо ли? Защото, разбираш ли, долетя до нас информация, че тези Елеонори са от България, но не развъдени законно в неволя, а взети от колония. Опровергай информацията, ще се радвам да не е истина, когато покажеш сайтесите им и се окаже, че не са с отворени пръстени 'PIKOR', направени така, че да не се вижда с просто око, че са отворени. И адреси на купувачите, да направим справка. Аз не обвинявам, а само споделям, че имаме информация по този въпрос.
Всички те знаеме що за стока си!!!
Лакомата уста май се по оср.а
Пфуиии и пусти пари са сабирай пари за памперси...
Аз пак ще повторя своята любезна покана. Понеже и твоят приятел Карней не посмя да каже нищо по въпроса, а се ската, нека и на теб да ти го поднеса. Щом имаш сигурност в тезата си, що не напишеш каквото мислиш? Напиши всичко, дето считаш, че е вярно. Започни с "Павел Якимов е........!" И така поне ти направи нещо по въпроса и постъпи като истински мъж. Нали не си поредната жалка карикатура, която обича да пише от разстояние? Нали ме знаеш що за стока съм? Айде да те видя.
shan_u, една информация за теб. С тия момчета сме заедно почти всеки ден. Интересуват се, внимават, учат се и преценяват. Теб те виждам да шаваш единствено, когато врабчарите снасят. И до момента само "несполуки". Преди години ти казах, че не бива така да правиш. Ти си навири носа и после зад гърба ми ме изкара еди какъв си. В последствие многократно се убеждаваше, че бъркаш в подхода си, но остана верен на тъпотията си. Бездарни бракониерчета като теб, дето започват въпросните "разправии" и за наша сметка си правят кефа, без да се интересуват от последствията, а после ние им сърбаме попарата. Как мислиш, дали ще позволим това да продължи дълго? А?
А бе отворкьо,нужно ли е да споменавам,че си си глидал купишта незаконни птици като се почне от к. и се стигне до С. о.,та ще ме наричаш бракониер.И ти написах притчата много ясно,вероятно си ме разбрал!!!И пред кой съм те изкарвъл и какъв?Човек нямах нищо против теб,ама така не може,не може да искарвате черното,бяло!Това,че се осмелиха двама човека да кажат истината за вас ,която се знаеше от давна,и вие веднага ги оплювахте.Това ме подтикна да пиша защото така не може.Трябва да се знае истината!
И Павка мен не можеш да ме видиш при Врабчарите защото не се занимавам с години вече,нещо бъркаш човека!
А попарата ще си я сърбаш защото такава си си я надробил.Аз не гледам Бонелита с фалшиви документи,нещо им махнахте снимките от вашия форум а?
Пиле ела на лична да видиш дали съм без дарен...
Лъжи си ги тея около теб ,че си соколар(Само провъзгласилият се за предцедател),ама за мен си гола вода!Не си ударил и 5 Яребици в живота си,докато П.Пенев е друга работа има надежди за него ,а Анани нека бъде така любезен и не коментира Карней какъв е, и защо е, като изобщо не познава човека
А ти Емиле си все същия! Не си мръднал и на йотичка Ако те интересува съдържанието на джобовете ми ела да го видиш. Специално за теб ще изсипя съдържанието им на земята. Ти и твоят горублянски приятел-съкварталец, така и не се научихте, че криейки се зад прякори ставате още по-смешни, от колкото сте се представили. От тъпи тревопушляци като вас нищо не става. Аз съм бил лъгал, пък на всички е ясно какво правя, къде го правя и как го правя?! Само вие се криете като хлебарки и ръсите акъл. Ако искаш нещо да ми кажеш, бъди поне малко мъж. Имаш ми телефона, пощата, посещаваш форума ни, пък и в редките случаи, когато излизаш на полето (разбира се, без птица) можеш да кажеш какво те сърби. Тук и така е присъщо само на една категория хора, които са били родени с мъжки атрибути, но в последствие, поради вопиющата нужда от сладък живот са усвоили по-нежния ефирен подход, считайки го за по-изгоден и по-актуален и са подходили по-...лежерно спрямо своята мъжественост.
Толкова ли е плитка паметта ти, че забрави кой ти подари най-пълният за времето си комплект с шаблони за качулки? ...И понеже го спомена, при това БЕЗПЛАТНО !!!
Соколарски поздрав!
Братле пак бъркаш и не знам за кого ме взимаш,но ще ти спомена че не съм тревопушляк,ти ако си такъв още по-зле за теб.:Приятелю не се крия и не ме е страх от никой,не излизам с птица защото линее.
Защо да ти казвам нещо по тел. тук не може ли, нека разберат хората А? И ако сме хлебарки не се занимавай с нас тогава,остави да си ръсим акъл...или нееее пречат ми на бизнеса...А?
Такааа и сега за начинаещите малък бонус мога да предоставя на всеки желаеж своята литература и двд филми напълно безплатно.Почти всичките на Ник Фокс Дж.Р.Джоунс,направа на качулки и пр.,литература преведена от англ,фр,словаш.немски и рускиБЕЗПЛАТНО!!!!Бонуса важи 2 дена после се оправяйте сами или при Павката той ги разбира нещата ама на теория
Аз пак ще повторя своята любезна покана. Понеже и твоят приятел Карней не посмя да каже нищо по въпроса, а се ската, нека и на теб да ти го поднеса. Щом имаш сигурност в тезата си, що не напишеш каквото мислиш? Напиши всичко, дето считаш, че е вярно. Започни с "Павел Якимов е........!" И така поне ти направи нещо по въпроса и постъпи като истински мъж. Нали не си поредната жалка карикатура, която обича да пише от разстояние? Нали ме знаеш що за стока съм? Айде да те видя.
Ще започна с Павел Якимов не е ....ще ме извиниш за което! Такааа ти не си Соколар ти си Търговец разбиращ от соколарство на теория можеш да изпишеш много,но на полетоооооо... лошо баце лошо...Оди търчи след сокола Знаеш само да се снимаш насам натам фръц-фръц Робин Худ соколар тва си ти!!!
Та така знам и от къде са ти Елеонорите и кои ги хваща,та така всичко знам,но се познавам с хората и не искам да споменавам имена.Знам и на С.Г. къде са му останалите птици.Не ти трябваше да се занимаваш.Пък звани сега и питай,кой съм? Май съм Андрешко от село....
И Павка гледай са как те убивам с мълчание... Тва е заради Карней . Защото нямам намерение да си губя времето за Робин.Худ.
То хубаво го убиваш ама с тая бухалка вземи се прасни и ти по главата че първолаците пишат по грамотно от теб.Преди соколарството добре беше да минеш и през ГРАМАТИКА и ПРАВОПИС г-н Соколар.
То хубаво го убиваш ама с тая бухалка вземи се прасни и ти по главата че първолаците пишат по грамотно от теб.Преди соколарството добре беше да минеш и през ГРАМАТИКА и ПРАВОПИС г-н Соколар.
Немисля,че би имало ефект ,но щом казваш ще пробвам А преди да критикуваш другите,мой съвет е да си гледаш твоя правопис щото и ти не си идеален.Прочети отново какво си написал и си виж твоите грешки.Това ти е за домашно nomad777. Някаде да си видял да се записвам Соколар?Много си задръстено бре дечко
Немисля,че би имало ефект ,но щом казваш ще пробвам А преди да критикуваш другите,мой съвет е да си гледаш твоя правопис щото и ти не си идеален.Прочети отново какво си написал и си виж твоите грешки.Това ти е за домашно nomad777. Някаде да си видял да се записвам Соколар?Много си задръстено бре дечко
Прав си няма да има ефект досега като не си се научил не се мъчи повече.То това се учи в първи клас ама ти си голям за този клас и няма да те вземат.Много ще се отличаваш.
Още един "осведомен" относно моето житие и битие Абе, как така става, че току се намери някой, който знае толкова много неща за мен, дето и аз не съм ги чувал? От едната шепа профани ти ли дойде да се изявяваш? Ами, айде да се видим тогава на полето, че да ме убедиш очи в очи. Или и ти като другия сополкьо ще се ежиш пред компа и нищо ново няма да напишеш?! Злобни изсмукани подмятания са характерни за една определена порода хора...! Най-лесно се плюе от разстояние и като се криеш зад прякори. Излез, покажи се с птица и тогава ще коментираме. Много е лесно така - чул, недочул и айде еди кой си е такъв!
За останалите колеги - всеки има правото да коментира каквото му е на сърцето. Ти не си мерило, което показват и твоите писания. И Пацо и Анани и останалите колеги са момчета с много познания, които трупат непрекъснато нови. За тях се знае много. А поради простата причина, че не са шушумиги те се изказват гласно и без да се крият като мишки. Защото няма какво да крият!!! А ти...? Имаш ли какво да криеш?
Относно разните бонелита, елеонори и каквато още се сетиш предъвквана и изплюта от друг информация - както и в предишното си писмо до теб написах, а и преди това все така любезно и изчерпателно на твоя приятел - щом като си/сте толкова информиран, застани зад истинските си имена и ме обвини гласно! За това ти дадох началния акорд с това "Павел Якимов е...." - представи се, напиши си какво мислиш, подкрепи го с факти, пък аз от своя страна ще изляза с мои факти и ще видим, кой какво има и къде по пътя ще се срещнем. Но е най-лесно отстрани, както е било от край време, докато аз и колегите се бъхтаме и занимаваме с чуждите, че и с вашите простотии. За твоя информация, аз ще продължавам да се боря за идеите, които подкрепям и няма да стоя настрани, защото никога не съм го правил. А такива като теб ще са винаги изтривалки, защото нямат мъжеството да се изправят зад своите убеждения и да ги отстояват почтенно и с достойнство. До момента видях твоето "достойно" поведение и няма с какво да ме впечатлиш.
Относно "убитите" от мен птици - нито една!!! Намери детектор на лъжата и ще си говорим по-обстойно.
А Андрешко не беше ли онази жалка провансалска личност, олицетворение на нескопосаните и неосъзнати тунеядци, за които скатавката е начин на мислене, а нещастното самоцелно и самодостатъчно съществуване е пътеводната светлина в мирезния им живот?! Отъждествявайки се с тази светла осанка ти можеш да спечелиш много...съжаление!
Подкрепям номад в основателната му литературна забележка, относно твоите езикови възможности - "само провъзгласил" се пише заедно Няма да обръщам внимание на останалите ...Всеки хванал пиле на ръка, след втория месец си мисли, че вече е надарен, потомствен соколар, на който по право му се полага почит, уважение и пожизнени хвалебствия...!
Виж си личната, специалисте! Поради специфичния стил няма как да го пусна тук.
П.П. ...Между другото, ако изкарат тази година двойките (първите две яйца са неоплодени) пак ще предлагам Елеонори...!!!