Гласът на ловеца

Голям проблем - дивеча изчезва...

Трябва да се вземат спешни мерки срещу хората които, наричат себе си спортисти карайки ОФРОУД в ловните и горски райони, те пречат на дивеча да живее нормално в собствения си дом (гората). Практикуваики хобито си явно несъзнавайки как вредят на природата те прогониха дивеча във всички ловни райони разположени по южния склон на Софийска Стара планина (и не само там). На места където ровеха прасета да...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » Ловно стопанство Тъмраш

Ловно стопанство Тъмраш

vater Публикувана от vater | 09.10.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловно стопанство Тъмраш

България е сред безспорно  доказалите се ловни дестинации на Европа. Качеството на ловните трофеи, неповторимите природни дадености и тяхното разнообразие, съхранена природа и традиции, многократно връщат любителите на ловните преживявания в сраната ни.    
Ловно стопанство Тъмраш е сред тези места в България, в които попаднеш ли веднъж се  връщаш отново и отново. Качеството на ловното изживяване сред девствената природа, професионализма на екипа, уюта и отношението и разбира се  добрата кухня те подсещат, защо толкова обичаш лова!
Разположено е в централната част на Родопите, с ловна площ от 10 000 хектара  Надморската височина започва от 750м. /Момин мост на Тъмрашка река/ и стига до 1993 м. /връх Модър/.
Спокойствието и девствената природа пазят естествените местообитания на кафявата мечка, благородния елен, дивата свиня, глухара, дивата коза и сърната.
Богатството на ловната фауна е представено също от  елен лопатар, муфлон, вълк, лисица, заек.
За ловците са изградени комфортни и живописни  ловни чакала, каменни ловни заслони, прокарани са ловни пътеки и маршрути, съчетаващи удоволствието от различните видове лов и пълното уединение в дивата природа.

Ловно стопанство Тъмраш е изградено с частни инвестиции в планинската част и едноименния район на Държавно ловно стопанство Чекерица. Границите са  очертани от язовирите Въча и Кричим на запад и Лилковска река на изток.

В своята цялост ловното стопанство включва три взаимодопълващи се ловни участъка - части от някогашното ловно стопанство „Тракия”. В момента те са пример за успешното  развитие на проект в публично-частното партньорство в областта на ловния и алтернативен туризъм и опазването на природната среда.
Равнинната част на ловно стопанство Чекерица се намира в Пловдивското поле –ловен район „Чекерица - североизточно от долното течение на река Стряма, на 15 км. от гр.Пловдив и ловен район „Виница-Градина”, обхващаща части от двата бряга по поречието на река Марица. Ловните полета на Чекерица и Виница-Градина са общо около 5000 хектара. Надморската височина е от 100 м. до 250 м.
Възможностите за лов в Тъмраш, Чекерица и Виница-Градина включват благороден елен, глухар, дива свиня, сръндак, муфлон, яребица , фазан , заек , елен лопатар ,  както и всички прелетни ловни видове .
Тази разнообразна със своя ландшафт, различни надморски височини и видово многообразие територия от общо над 15000 хектара, дава неповторима в  България възможност  да се ловува целогодишно, както и да съчетае лов на едър и дребен дивеч в рамките на един ловен ден при коренно различни природни и метеорологични условия.

Възможностите за настаняване са:
- ловна хижа „Тъмръш”, разполагаща с две единични , две двойни стаи и самостоятелно студио, разположена на две планински реки и предлагаща неповторимо изживяване в сърцето на планинската част на стопанството.
- ловна резиденция”Чекерица”, разполагаща с два апартамента и четири двойни стаи  и ловен дом „Чекерица”с пет двойни стаи, разположена в равнинната част на  стопанството.

В ловно стопанство Тъмраш е на разположение също конна база, в която се развъждат приспособените за високопланински терени породи коне – Хафлингер и Арабо-Хафлингер, осигуряващи възможност за езда и провеждане на един уникален със своите допълнителни емоции ловен излет, както и на алтернативен и екологичен туризъм.
В сърцето на Тъмраш, където са останките от някогашното селище е създадена и се поддържа малка ферма, развъждаща и запазила племенно стадо от най-старата автохтонна порода крави в Европа  – Късорогото Родопско говедо. Гените на тази порода съществуват доказано  повече от три хиляди години. Характеризира се  с приспособимостта си към най-екстремни условия и високата масленост на млякото.
Тъмраш се гордее с отличната си национална  кухня, родопските си специалитети, както и дивечовите кулинарни съблазни от европейската кухня – всички приготвени от внимателно подбрани екологично чисти продукти от региона.

Контакт:
България, гр. София - 1000, " Т.И.Т. - Тихомир Трендафилов " ЕООД, Бул.”Васил Левски” №31
Тел.: +359 2 980 57 73, +359 888 410 454, 359 888 773 266
Факс: +359 2 980 53 82,
e-mail: tamrash@abv.bg
Web site: www.tamrash-hunting.com

Няма въведени коментари.