Публикувано
30.01.2012 - 11:08 AM
-
Група:
БГ Лов ГРИЗЛИ
-
-
Регистр:
23.05.08
lobo написа на 30.01.2012 - 11:03 AM :
fen написа на 30.01.2012 - 10:59 AM :
lobo написа на 30.01.2012 - 10:54 AM :
fen написа на 30.01.2012 - 09:21 AM :
За патица и гъска не може,но за бекас и бекасина може.
Фен само от любопитство питам , знаеш ли някъде да дават бележки за бекас февруари ?
На нас във Варненско за бекасина дават и февруари.Защо питаш?
Нищо конкретно , просто ей така , да знам дали ги дават някъде тия бележки или ги отказват безпричинно навсякъде, то сега е сняг и студ и няма бекаси при нас ама има и години дето февруари не е толкова студено.
Когато бях за Юрдек вдигнах няколко бекасини по каналите но все още я няма достатъчно...
Много трудно се отстрелва защото е много бърза и при полета прави едни виражи зиг-заг голяма бързина трабва...аз ги меля с 8ми-9ти номер.
Най-лесно се бие в момента на вдигане от водата.По-точно до самия бряг в плитчините като търси храна с нея дългага гага...При летежа издава едни пискливи звуци.Големината и е колкото на косер...е може и да е малко по-голяма от косера...това е водната бекасина.Горския бекас е друго пиле...
0
Публикувано
30.01.2012 - 11:13 AM
-
Група:
БГ Лов ГРИЗЛИ
-
-
Регистр:
23.02.08
Ето така приключи нашето закриване в лова на водоплавщ с колегите Dobri_k_h,trappera и Papa Duck
,изпълнен с много студ мраз и незабравими емоции,но си заслужаваше и беше комбиниран не само гъска,но и бърнета и зеленоглаво стреляхме..Прелет имаше много в това студено време,щом гащеризона и автоматите ни замръзнаха сами се сетете за какъв кочан стваше на въпрос,но луд умора няма само сменя потници.Лаба му се разказа играта да апортира в тези ледени води,но не остави не прибрана птица дори извади две на възрастен колега.Имахме и бутане и окопаване в една пряспа,която ни забави около 30 мин. но всичко това си заслужаваше.
Айде стига съм писал,ето и слуката.
Димитър Стоянов0889/442323 Duck Hunter
0
Публикувано
30.01.2012 - 15:29 PM
-
Група:
БГ Лов ГРИЗЛИ
-
-
Регистр:
22.12.08
ivan-alarmata написа на 30.01.2012 - 11:05 AM :
lobo написа на 30.01.2012 - 10:54 AM :
fen написа на 30.01.2012 - 09:21 AM :
За патица и гъска не може,но за бекас и бекасина може.
Фен само от любопитство питам , знаеш ли някъде да дават бележки за бекас февруари ?
При нас мога да те уредя ама бекаса го няма а и като чуеш за парите рекат ще ти стане лошо .
Но това е България .
Да се надяваме че за следващия сезон ще бъде без бележки Ванка!
0
Публикувано
30.01.2012 - 15:35 PM
-
Група:
БГ Лов ГРИЗЛИ
-
-
Регистр:
22.12.08
bkp1951@com.bg написа на 28.01.2012 - 21:14 PM :
Браво колеги. Само адмирации и благородна завист предизвиквате. Докато дойдат при нас, както се очертават студовете, ГОВЕДАТА ще спрат лова. И после как се става "бракониер". И как с бележка за вреден дивеч стреляш по гъска. Ех защо не ми дадат властта само за 15 минути!!!!!!!!!!!!! Веднага указ : Всички членове на правителства през последните 22 години ,а и някои преди това, на влака за Москва със запазен билет за Сибир.
Като гледам май само в малка част от страната / Бургаско / са имали добър лов и то на края на сезона!
За себе си отчитам изключително слаб сезон , и за колегите около мене също , направо ме е срам да кажа какво сме отстреляли въпреки редовното ходене ... нямаме никакво обяснение защо тия патици ги няма и няма ... имало е и други слаби сезони ама като тая година - НЕ!
Може би следващия сезон ...
0
Публикувано
30.01.2012 - 17:02 PM
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
29.01.12
По нашия краи сега доидоха
0
Публикувано
30.01.2012 - 18:28 PM
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
16.04.09
При нас в Лозово имаше много прелет на гъска, но много "артилеристи" и измислени ловци, които я гониха по нивите и заради това почти нямаше слука.
Колегите от Ветрен и Изгрев добре си погърмяха и двата дни.
Браво на Поморийската група!
0
Публикувано
30.01.2012 - 18:35 PM
-
Група:
БГ Лов ГРИЗЛИ
-
-
Регистр:
16.03.11
Brakoniera написа на 30.01.2012 - 11:13 AM :
Ето така приключи нашето закриване в лова на водоплавщ с колегите Dobri_k_h,trappera и Papa Duck
,изпълнен с много студ мраз и незабравими емоции,но си заслужаваше и беше комбиниран не само гъска,но и бърнета и зеленоглаво стреляхме..Прелет имаше много в това студено време,щом гащеризона и автоматите ни замръзнаха сами се сетете за какъв кочан стваше на въпрос,но луд умора няма само сменя потници.Лаба му се разказа играта да апортира в тези ледени води,но не остави не прибрана птица дори извади две на възрастен колега.Имахме и бутане и окопаване в една пряспа,която ни забави около 30 мин. но всичко това си заслужаваше.
Айде стига съм писал,ето и слуката.
Е В А Л А ....
За злобния светът е зъл и злобен !
И той във всеки търси свой подобен......
Свободата е възможността да се прави , което е разрешено по право.
СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ
Факта, че един човек има добро сърце, не означава, че не може да ти нацепи "кофата"!
Изисква се много кураж да бъдеш себе си, когато много невежи копелета имат проблем с това да бъдеш различен.
Няма по-досадни глупци от тези, които не са лишени съвсем от разум!
0
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
03.11.10
Любо,
При нас се получи определено добър сезон на едър дивеч. В събота и неделя бях с един колега на язовир "Огоста". Патицата и бърнето са дошли от предната семица 23-24 януари. Убихме 3 патици и 4 бърнета в събота. В неделя бързо се разчу и се напълни със зенитчици. Не дадоха на нищо да кацне. Едва една патица и две пропиляни бърнета. Едно ято гъски премина на високо . Жалко обаче. Писах за управните говеда които ни спират. Идва ми да направя какво ли не,ама не зависи от мене. Вари го печи го идиота си е идиот. Сега се спасяват с лъжи за утрешния ден. Е как да не им е банана м ....та.
Желая ти успехи до новия сезон.
https://www.youtube....ch?v=DUlwXAjbd2
https://www.youtube....h?v=0mLoLnnbo84
„Трябва да избираме верни хора на верните места"..................И да ги пазим.............
http://www.slovo.bg/...
"""""Да бъдеш или да не бъдеш и по-точно-Кого и Какво да бъдеш?Кого и какво да не бъдеш? Да бъдеш себе си или да бъдеш скрит под маска? Да бъдеш един, или да бъдеш друг? Да, много хора биха казали-"Бъди себе си", но реално никой винаги не е бил себе си, а светът се крепи на маски, светът се крепи на заблуди, на лъжи..""""
0
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
04.08.08
Вчера сезона за водоплаващ приключи. А трябваше поне още месец да ловуваме активно. Отново голям студ, малко по-студено от събота - 11 градуса, с един леден ветрец. Четири патици ударени 3 прибрани. В неделята може би заради студа сутринта много малко ловци а пък имаше и по-малко патици. След 8.30 почти никакъв прелет. Язовирите са замръзнали но през деня патиците се събират по средата на язовира върху леда. Имаше над 200 патици на Шуменския язовир върху леда. Малко преди обяд прелетя малко ято 30-на гъски но на високо. На връщане ги видях кацнали в една нива близо до Шумен но за там няма бележка. Поне успях да ги снимам с телефона отдалеко. Като цяло сезона за водоплаващ поне за мен беше успешен, жалко че приключи толкова бързо.
0
Публикувано
30.01.2012 - 19:53 PM
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
15.04.08
bkp1951@com.bg написа на 30.01.2012 - 19:30 PM :
Любо,
При нас се получи определено добър сезон на едър дивеч. В събота и неделя бях с един колега на язовир "Огоста". Патицата и бърнето са дошли от предната семица 23-24 януари. Убихме 3 патици и 4 бърнета в събота. В неделя бързо се разчу и се напълни със зенитчици. Не дадоха на нищо да кацне. Едва една патица и две пропиляни бърнета. Едно ято гъски премина на високо . Жалко обаче. Писах за управните говеда които ни спират. Идва ми да направя какво ли не,ама не зависи от мене. Вари го печи го идиота си е идиот. Сега се спасяват с лъжи за утрешния ден. Е как да не им е банана м ....та.
Желая ти успехи до новия сезон.
Колега виждам,че си от Монтана там имате едно лице,което в управителния съвет на Казионния ловен съюз вие си го знаете кой е - постояно "разговори" и му искайте оставката като не ви защитава а не само да се перчи....
0
Публикувано
30.01.2012 - 20:53 PM
-
Група:
БГ Лов ГРИЗЛИ
-
-
Регистр:
23.06.09
avdjiev написа на 30.01.2012 - 18:28 PM :
При нас в Лозово имаше много прелет на гъска, но много "артилеристи" и измислени ловци, които я гониха по нивите и заради това почти нямаше слука.
Колегите от Ветрен и Изгрев добре си погърмяха и двата дни.
Браво на Поморийската група!
Това Изгрев плевенско ли е ?
0
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
03.11.10
Колега Г.Петров,
На другия бряг на язовира сме -- от югозапад. И не се интересувам много от членове на ръководни органи. Сите са маскари.Кой би те защитил сега????????????? От лъжците. То аз искам оставката на всичките,въобще да ги няма, ама те не се дават. Избират си около тях клакьори и получават само ръкопляскания. Някога му казвахме култ към личността.Писали сме го много пъти . Да не ставаме банални.
Остани си със здраве.
https://www.youtube....ch?v=DUlwXAjbd2
https://www.youtube....h?v=0mLoLnnbo84
„Трябва да избираме верни хора на верните места"..................И да ги пазим.............
http://www.slovo.bg/...
"""""Да бъдеш или да не бъдеш и по-точно-Кого и Какво да бъдеш?Кого и какво да не бъдеш? Да бъдеш себе си или да бъдеш скрит под маска? Да бъдеш един, или да бъдеш друг? Да, много хора биха казали-"Бъди себе си", но реално никой винаги не е бил себе си, а светът се крепи на маски, светът се крепи на заблуди, на лъжи..""""
0
Публикувано
30.01.2012 - 21:56 PM
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
10.01.11
Като за последно това е от събота
,а това от неделята
0
Публикувано
31.01.2012 - 01:53 AM
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
15.04.08
bkp1951@com.bg написа на 30.01.2012 - 21:25 PM :
Колега Г.Петров,
На другия бряг на язовира сме -- от югозапад. И не се интересувам много от членове на ръководни органи. Сите са маскари.Кой би те защитил сега????????????? От лъжците. То аз искам оставката на всичките,въобще да ги няма, ама те не се дават. Избират си около тях клакьори и получават само ръкопляскания. Някога му казвахме култ към личността.Писали сме го много пъти . Да не ставаме банални.
Остани си със здраве.
Много точно, и при нас във Врачанско са същите дебили,за това трябва да има мандатност.Например - 5 години -не върши работа майната му! Поздрави!!!
0
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
04.08.08
Senovo написа на 30.01.2012 - 21:56 PM :
Браво Дафински!
0
Публикувано
31.01.2012 - 18:58 PM
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
10.01.11
Жоро написа на 31.01.2012 - 09:36 AM :
Senovo написа на 30.01.2012 - 21:56 PM :
Браво Дафински!
Мерси Гоше
0
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
06.06.08
в събота една компания ходихме по северното черноморие .на тази снимка аз съм с петър трапера и нашата слука.
0
Публикувано
02.02.2012 - 10:22 AM
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
14.09.10
Да, имаше ги много накрая и ги понагърмях !
DRAHTHAAR
BROWNING 525 SPORTER ELITE - WIDE RIB, CONTROL SIGHT, ADJ. TRIGGER
DAIHATSU ROCKY 2.8D OFFROAD
0
Публикувано
02.02.2012 - 11:32 AM
-
Група:
БГ Ловци
-
-
Регистр:
18.02.08
И при съседите се намират януари 2012.
http://youtu.be/CpyJTba5h50
Най хубавото куче е това ,което отговаря на вашите изисквания.
0
Публикувано
04.02.2012 - 20:14 PM
-
Група:
БГ Лов ГРИЗЛИ
-
-
Регистр:
12.06.08
Ето и моето закриване с един приятел. Прекрасен лов с много емоции! А какво ще правим сега като ги има в изобилие
0
Сподели темата:
1 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни