Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » Ловно стопанство "Гогово нивище" (видео)

Ловно стопанство "Гогово нивище" (видео)

vater Публикувана от vater | 09.10.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловно стопанство "Гогово нивище"

От дълги години България несъмнено е една от най-предпочитаните ловни дестинации на Европа. Не само божествената природа, но и качеството на ловните трофеи, съхранените традици и гостоприемството на хората карат любителите на ловните преживявания да се завръщат многократно в сраната ни.

Ловно стопанство "Гогово нивище" в Странджа е сред тези места в България, в които бил ли си веднъж, не можеш да забравиш. Стопанството ще Ви предложи съчетание от качествено ловно изживяване сред дивна природа, професионализъм и приятелско отношение на екипа, уютната обстановка и безспорно добрата кухня !

Ловното стопанство е Разположено в Природен парк "Странджа". Спокойствието и девствената природа пазят естествените местообитания на благородния елен, сърната, дивата свиня.

Богатството на ловната фауна е представено също от горски бекас, юрдек, вълк, чакал, лисица, заек. За ловците са изградени комфортни и живописни ловни чакала, каменни ловни заслони, прокарани са ловни пътеки и маршрути, съчетаващи удоволствието от различните видове лов и пълното уединение в дивата природа.

Тази разнообразна със своя ландшафт, различни надморски височини и видово многообразие територия от общо над 2 000 хектара, дава неповторима в България възможност да се ловува целогодишно, както и да съчетае лов на едър и дребен дивеч в рамките на един ловен ден при коренно различни природни и метеорологични условия.

За да направи изживяването ви неповторимо ЛС "Гогово нивище" предлага и възможност за лов в турската част на Странджа планина.

На гостите се предлага настаняване в ловна хижа Зеленика.

Освен лов, може да прекарате незабравими часове, отдавайки се на екотуризъм по създадените в Странджа екопътеки, а ако сте любители на екстремните изживявания, се предлага и джип сафари по два невероятни маршрута.Условия за организиране и провеждане на лова

Трофеите от благороден елен и сръндак се заплащат на база тегло, измерено 24 часа след отстрела, почистването и изваряването им. В случаите, когато този срок не може да бъде спазен, от теглото на трофея се приспадат до 5% за влажност

Стопанисващите дивеча гарантират до 15% точност при отстрела на заявения трофей /без глиган/.Когато разликата в гарантираната точност е над 15, ловецът може да откаже да придобие трофея и съответно не го заплаща.

За ранен и ненамерен едър дивеч (освен при групов лов на дива свиня и индивидуален лов на глиган), се заплаща 50% от стойността на цената на отстреляния дивеч (при трофейните според заявката).
Преводачът, чужд контрагент или представител на фирма-посредник, придружаващи ловеца (ловците) заплаща за храна и нощувка, съгласно наредбата за командировки в страната.

Придружител заплаща пълен размер на пансиона. За деца до 7 години, придружаващи ловците не се заплаща за нощувка и храна. За деца от 7 до 14 години се заплаща 50% от цената на нощувката и храната.

При желание на клиентите е възможно да бъдат осигурени допълнителни услуги като заплащането се договоря допълнително.

Заявка за лов се счита за потвърдена, когато услугите са предплатени в размер на 30% най-късно до 10 дни преди провеждането на лова.

Контакти:
Адрес: гр. Малко Търново, кв. "Две" №58
e-mail: n_meshkov@abv.bg
телефон: 0888 525737
Сайт: www.bglov-strandja.com

Разказ, снимки и видео от нашия лов в стопанството може да гледате тук: ТЕМА

Интервю на Роберт Атанасов с Никола Мешков след лов в ловно стопанство "Гогово нивище":

Абонамент за бюлетин