Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Сeskа zbrojovka купи американската оръжейна марка "Колт"

Сeskа zbrojovka купи американската оръжейна марка "Колт"

vater Публикувана от vater | 12.02.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Сeskа zbrojovka купи американската оръжейна марка "Колт"

Чешката оръжейна компания Сeskа zbrojovka Group SE придоби американската фирма за производство на огнестрелни оръжия Colt Holding Company LLC ("Колт"), включително канадското й подразделение, съобщи снощи пред журналисти председателят на борда на директорите Лубомир Коваржик, предадоха Франс прес и ТАСС.

Нашето обединение е стратегически етап в развитието на двете компании, посочи Коваржик. Сливането е в пълно съответствие с нашата стратегия да станем световен лидер в производството на стрелково оръжие и ключов партньор на въоръжените сили. Гордеем се, че включихме в активите си и "Колт", който вече 175 години тясно си взаимодейства с армията на САЩ.

Чешката оръжейна компания става едноличен собственик на американската фирма. Цената, платена от новия собственик, е 220 милиона долара. Освен това, бившият собственик на "Колт" получава и над 1 милион акции от Сeskа zbrojovka Group.

Шефът на "Колт" Денис Вейо, нарече сделката "мощен съюз за двете марки и за нашите клиенти".

Чешката оръжейна компания, която през 2020 г. увеличи своята доходност с 10,2 процента, благодарение на присъствие на западните оръжейни пазари, разчита да укрепи позициите си в Америка. Очакват се поръчки от структурите за сигурност и от армията на САЩ.

Сeskа zbrojovka Group произвежда ловно и спортно оръжие марка CZ и всички видове стрелково оръжие за полицията и армията. Тя има предприятия в Чехия, Германия и САЩ, в които работят около 1650 души.

Основана през 1836 г. от легендарния изобретател и производител Самюъл Колт, "Колт" снабдява армиите на САЩ, Канада и редица други държави. Фирмата произвежда също спортни и ловни оръжия.

БТА

Абонамент за бюлетин