Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » АЧС: Германия, Полша и Чехия обсъдиха как да се борим с АЧС

АЧС: Германия, Полша и Чехия обсъдиха как да се борим с АЧС

vater Публикувана от vater | 25.03.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

АЧС: Германия, Полша и Чехия обсъдиха как да се борим с АЧС

Министрите на земеделието на Германия, Полша и Чехия обсъдиха как да се борим с АЧС.

Във видеоконференция министърът на земеделието Джулия Клокнер и нейните колеги от Полша и Чехия се споразумяха как да продължат да се борят с африканската чума по свинете . Огнищата в Германия са близо до границата с двете страни. В допълнение, секвенирането на типа вирус би показало, че огнищата в Германия и Полша са свързани. Сега тримата министри на земеделието се споразумяха, че трябва да се извършат тестовете за кланични трупове и изграждането и поддържането на прегради срещу диви свинеискат да се засилят в граничните райони. Обменът на информация между ловци, горски служители и ветеринарни лекари също трябва да бъде възможен по несложен начин. Освен това те искат да предоставят повече финансови ресурси за компенсационни, контролни и превантивни мерки.

Трябва да се избягват гонките и груповия лов

Темата за „лова“ също изигра решаваща роля на конференцията на тримата министри. Беше постигнато съгласие, че ловът на диви свине трябва да бъде засилен по принцип, но ще бъде отказано ловуването и груповия лов в граничната зона (20 км буферна зона до границата). Това е с цел да се предотврати по-нататъшното разпространение на АЧС.

На срещата федералният министър на земеделието Джулия Клокнер призова своите полски колеги да продължат със съвместното спиране на дивата свиня, така наречената бяла зона, в германско-полската гранична зона, според Федералното министерство на земеделието в съобщение за пресата. Някои места на границата все още не са адекватно защитени от огради, което означава, че разпространението на африканска чума по свинете не може да бъде ефективно предотвратено.

Превод: БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин