Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Болести по дивеча » АЧС: Повече от 283 000 евро са изплатени на ловци за стрелба по диви свине в Германия

АЧС: Повече от 283 000 евро са изплатени на ловци за стрелба по диви свине в Германия

vater Публикувана от vater | 02.03.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

АЧС: Повече от 283 000 евро са изплатени на ловци за стрелба по диви свине в Германия

В хода на превантивната дейност в Мекленбург - Западна Померания се плащат премии за лов на диви свине. Тези надбавки за разходи са много добре приети.

Министерството на земеделието и околната среда в Мекленбург - Западна Померания публикува първите данни за т. нар. "P?rzel Premium". От 1 декември 2017 г. ловците могат да кандидатстват за надбавка от 25 евро за всеки изстрел по дива свиня в хода на превенцията срещу африканската чума по свинете (АЧС).

АЧС: DJV призовава за улесняване лова на диви свине

Тази възможност за изплащане на премия се използва активно, според пресслужбата на министерството. До 23 февруари 2018 г., общо 11 343 заявления са подадени и изплатени за убити приплоди. Поради това са изплатени 283 575 евро на ловци на диви свине. Това е приятна тенденция да видите успеха по снимките, заяви говорителката на министерството Мартина Плейт пред пресата. Все още обаче не може да се знае точно колко диви нерези са били убити, защото не всеки ловец кандидатства за надбавка за разходи.

Германската ловна асоциация публикува отговори на най-често срещаните въпроси за АЧС (обновена)

Разпределение на разходите за кучета-работници.

Освен това в ловуването е въведена надбавка за разходи за кучета-работници. За обучени кучета, които са били водени на лов, притежателят може да получи 25 евро за употреба и на ловно куче. В резултат на това министерството вече е изразходвало 18 800 евро.

Превод БГ ЛОВ
jagderleben.de

Създава се оперативен щаб за превенция на африканската чума по свинете

Полша планира да избие 90% от дивите прасета за два месеца

Повече за АЧС четете тук: БОЛЕСТИ ПО ДИВЕЧА

Абонамент за бюлетин