Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » АЧС: В Дания убиха и последната дива свиня в дивата природа

АЧС: В Дания убиха и последната дива свиня в дивата природа

vater Публикувана от vater | 25.06.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

АЧС: В Дания убиха и последната дива свиня в дивата природа

Като част от превантивните мерки срещу африканската чума по свинете, Дания уби и последния глиган в дивата природа.

Дива свиня номер "157", последното известно диво животно в дивата природа, беше отстреляна в хода на профилактиката на АЧС. По този начин Дания временно е свободна от диви свине. Последното диво прасе е наблюдавано в Южна Ютландия в продължение на месеци. Опитите да се хване или убие дивата свиня до сега не са били успешни. Националният природозащитен орган приема с известна сигурност, че в момента в страната вече няма диви свине. Поне нито едно животно не може да бъде открито в продължение на месеци.

Убити или уловени са общо 157 диви свине за предотвратяване на разпространението на болести.

Причината за пълното унищожение на глиганите са превантивните мерки срещу африканската чума по свинете . През 2018 г. популацията се оценява на само 100 броя. Оттогава са отстреляни общо 157 диви свине. Датската популация на диви свине винаги е била много управляема в сравнение с Германия.

Превод БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин