Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Африканският бестселър „Бушменска прокоба“ на Михаил Михайлов вече и в България (снимки+видео)

Африканският бестселър „Бушменска прокоба“ на Михаил Михайлов вече и в България (снимки+видео)

vater Публикувана от vater | 11.12.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Африканският бестселър „Бушменска прокоба“ на Михаил Михайлов вече и в България

Писателят и почетен консул на България в Намибия Михаил Михайлов-Мишо представи пред публика българското издание на своя роман „Бушменска прокоба“.

Произведението е отпечатано за първи път през 2010 година в Намибия, където е обявено за „Книга на годината“ от министър-председателя на африканската държава. През 2012 г. романът е издаден в Германия, а на 11 декември 2013 година авторът представи творбата си специално пред българската публика в сградата на НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“.

Председателят на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Иван Петков награди писателят с почетния плакет "Дивото" за наградата "Дончо Цончев".Романът „Бушменска прокоба“ съчетава жанровите елементи на ловна новела с философски анализ на всекидневието и културата на изчезващите африкански племена, които живеят в хармония с природата. Книгата е оформена лично от автора с автентични бушменски скални рисунки.

За автора:
Михаил Михайлов – Мишо, е роден на 15.07.1955 година в София. Завършил е „Архитектура“ и е специализирал “Международни отношения“. Прекарва голяма част от живота си в Африка, където работи като дипломат, архитект и преподавател в Колежа по изкуствата на Намибия. Той е Почетен консул на Република България в Намибия.

Абонамент за бюлетин