Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Американският президент Джо Байдън поиска забрана на автоматичните оръжия

Американският президент Джо Байдън поиска забрана на автоматичните оръжия

vater Публикувана от vater | 24.03.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Американският президент Джо Байдън поиска забрана на автоматичните оръжия

След поредното масово убийство президентът на САЩ каза, че "сме длъжни да действаме"

Американският президент Джо Байдън призова за забрана на щурмовите оръжия (огнестрелни оръжия, способни да стрелят в автоматичен режим - б.р.) и за по-строги мерки за контрол върху останалите огнестрелни оръжия. Неговият призив идва след поредния случай, травмирал страната - стрелба с 10 жертви в щата Колорадо, предаде Ройтерс.

Не бива да чакам и минута, нито пък час повече, за да предприема разумни стъпки, които ще спасят човешки живот в бъдеще, заяви президентът и добави: "Можем да забраним щурмовите оръжия".

"Това не е партиен, а американски въпрос, който може да спаси живота на хора, на американци. Длъжни сме да действаме", подчерта Байдън в Белия дом.

"Можем да забраним автоматичните оръжия в тази страна", добави той.

Президент направи изявление, преди да отпътува на посещение в Кълъмбъс, щата Охайо, за отбелязване на 11-ата годишнина от подписването на закона за достъпно здравно осигуряване, известен като "Обамакеър".

Масовата стрелба в град Боулдър, Колорадо, беше извършена дни след убийството на осем души в салони за масаж в Атланта, което отново прикова вниманието към насилието с огнестрелно оръжие в САЩ.

Знамената на Белия дом бяха спуснати наполовина в памет на загиналите в Атланта. Те бяха отново издигнати, но само до вчера сутринта, когато пак бяха спуснати заради масовото убийство в Боулдър.

Абонамент за бюлетин