Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Австралийски резерват се отърва от последния хищник в местността

Австралийски резерват се отърва от последния хищник в местността

vater Публикувана от vater | 16.03.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Австралийски резерват се отърва от последния хищник в местността

След смърта на лисица, наречена Рамбо, в природозащитната зона в австралийския щат Нов Южен Уелс вече няма диви хищници, предаде ДПА.

Организациите „Защита на дивата природа в Австралия“ и „Служба на националните паркове и дивата природа на Нов Южен Уелс“ потвърдиха днес, че Рамбо – последният хищник, който обитаваше заградения безопасен участък в природозащитната щатска зона „Пилига“, вероятно е умрял по време на наводнение.

Сега „Защита на дивата природа в Австралия“ планира да върне шест вида, изчезнали в местността. Сред тях ще са обикновеният торбест бандикут, ноктоопашатото валаби и гребеноопашатият бетонг.

От организацията уточниха, че лисицата е видяна за последен път на 9 октомври.

„Оттогава, въпреки непрестанно наблюдение, не е открито нищо, което да сочи, че още е тук. Това включва преглед на хилядите изображения, заснети от 97-те камери в оградената зона“, добави организацията „Защита на дивата природа в Австралия“.

Властите са се опитвали да премахнат хищника от оградената територия почти пет години.

„Рамбо вероятно е умрял по време на едно от двете наводнения в „Пилига“ през октомври миналата година“, каза още организацията.

Европейската червена лисица е внесена в Австралия, за да бъде използвана от хората за развлекателен лов в средата на 19 в. Дивите котки и лисиците представляват голяма опасност за застрашените видове и вече са довели до изчезването на много от местните животни.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

Абонамент за бюлетин