Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ейваз (Снайпера) повали 230-килограмов глиган с два изстрела

Ейваз (Снайпера) повали 230-килограмов глиган с два изстрела

vater Публикувана от vater | 11.10.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ейваз (Снайпера) повали 230-килограмов глиган с два изстрела

230-ĸилoгpaмoв  глиган  oтcтpeля лoвнaтa дpyжинa в ардинското ceлo Бял извор с ръководител Мюмюн Джила пo вpeмe нa излeтa cи в неделя. Гoлeмият тpoфeй e пaднaл пoĸoceн oт изcтpeлите нa 34-годишният Ейваз Хайрула (Снайпера) в местността „Зака“. Той е ловец от 16 години.

„Това е 78-глиган, който съм отстрелял. Бях на пусия. Кучето на колегата ми Ерол Делиюсеин намери дивото прасе, вдига и го подгонва точно срещу мен. Бях много студенокръвен и с два точни изстрела с карабината ми „Бенелли“ повалих огромния глиган“, разказа Ейваз Хайрула.

Трофейните зъби на екземпляра са огромни и са достойни за златен медал. Те ще бъдат оценени от Държавното горско стопанство в Ардино.

В ловна дружина Бял извор с председател Митко Илиев членуват около 50 ловци.

П.п. Желаете да публикуваме слуката ви, изпратете ни текст и снимки на имейл: vater@abv.bg

Абонамент за бюлетин