Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » БОК изключи НЛРС-СЛРБ от членство поради системно неучастие

БОК изключи НЛРС-СЛРБ от членство поради системно неучастие

vater Публикувана от vater | 06.07.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

БОК изключи НЛРС-СЛРБ от членство поради системно неучастие

На 1 юли 2021г. Общо събрание на БОК прие за индивидуални членове легендарните шампиони Мария Гроздева, Валентин Йорданов, Мария Петрова и Румяна Нейкова, както и Румен Стоилов и проф. Лозан Митев. За членове на БОК бяха утвърдени представителствата у нас на два от най-новите олимпийски спорта - Българската скейтборд федерация и Българската брейк федерация.

Поради отнетия от Министерството на младежта и спорта лиценз бе прекратено членството в БОК на Българската федерация по бобслей, също така бе прекратено членството на Съюза на българските автомобилисти и на Българския ловно-рибарски съюз (НЛРС-СЛРБ) поради системно неучастие в Общите събрания и в дейността на БОК.

БГ ЛОВ пита, защо се допусна Националната ловна организация да загуби толкова престижно членство в Олимпийския комитет, при положение, че много български ловци спортуват и упражняват ловна стрелба, която е и олимпийски спорт.

Повече прочетете тук: САЙТ НА БОК

Абонамент за бюлетин