Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » БАБХ срещу птичия грип: Съвети за ловци, туристи и защитници на природата

БАБХ срещу птичия грип: Съвети за ловци, туристи и защитници на природата

vater Публикувана от vater | 17.04.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

БАБХ срещу птичия грип: Съвети за ловци, туристи и защитници на природата

Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ отправя важни съвети към ключови заинтересовани страни, включително дружества за защита на птиците, ловци и туристи заради заплахата от Високо патогенна инфлуенца по птиците /ВПИП/. Тези насоки целят да укрепят обществените усилия за мониторинг и реагиране на евентуално разпространение на болестта сред дивите и домашни птици.

БАБХ се позиционира като централния компетентен орган в България за контрол и превенция на заразните заболявания при животните, включително и ВПИП. Агенцията подчертава своята роля в надзора и координацията на действията, насочени към ограничаване на разпространението на тази опасна болест.

Агенцията на храните призовава за активното участие на дружествата за защита на птиците, ловците и туристите в идентифицирането и докладването на случаи на ВПИП сред дивите птици. Сътрудничеството от страна на тези групи е жизненоважно за ефективното мониторинг и анализ на географското разпределение и въздействие на болестта върху различните видове птици.

В случай на откриване на мъртви птици, забелязване на некоординирани движения или други необичайни симптоми, БАБХ препоръчва незабавно уведомяване на Областната дирекция по безопасност на храните или обаждане на горещата линия на агенцията – 0700 12 299. Такива действия са важни за бързото реагиране и предприемане на необходимите мерки за превенция и контрол над разпространението на инфлуенцата.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин