Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Гладкоцевно оръжие » Benelli Super Vinci – Идеалното решение за водоплаващ дивеч

Benelli Super Vinci – Идеалното решение за водоплаващ дивеч

vater Публикувана от vater | 11.01.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Benelli Super Vinci – Идеалното решение за водоплаващ дивеч

В месеца на водоплаващия дивеч, от VIP оръжейни комплекси, искаме да ви представим най- надеждното оръжие за успешен улов.

Benelli Super Vinci е с изцяло модулна структура изградена от три компонента - свободно плаваща цев, цевна кутия и затворен механизъм, вторият е полуложа, удароспускателен механизъм и пълнител, а третият е приклад с QuadraFit модул и вградена ComforTech Plus система за намаляване на отката. Вентилирана мерна линия с червена флуоресцентна мушка. Оръжието е изключително подходящо за лов на водоплаващи птици.

In-Line Inertia Driven е инерционно бутало, което използва газовете от цевта и  се придвижва само с помощта на една пружина, което прави механизма елементарен и лесен за почистване и има по- малко предпоставки за засечка или сериозна повреда в сравнение с газовите бутала. Свободно плаващата цев, с криогенно третирана стомана, е здраво закрепена за цевната кутия и е в перфектна линия с In-Line Inertia Driven системата, което придава идеално разпределение на енергията, добър баланс и намалява подскачането на цевта.

QuadraFit модула на приклада дава възможност за бързо регулиране според желанията на стрелеца.

ComforTech Plus системата е оптимизация на добре познатата ComforTech, като намалява вибрациите от отката и подскачането на цевта без да увеличава теглото и без допълнителни части. Полиуретановия AirCell задтилък намалява откатната енергия като я разпределя на по-голяма площ за по-дълго време от колкото ComforTech. Приклада е с конвексен дизайн който също намалява откатната енергия, но истинската работа се извършва от 12 гумени вложки разположени от двете страни на приклада. За намаляването на предаваните вибрации помага и еластомерния набузник.

ComforTech Plus намалява подскачането на цевта с 14% до 42% , без да увеличава теглото на оръжието. Това придава добър баланс и намалява времето за прицелване след изстрел, което ви дава възможност за точен изстрел докато другите още се прицелват. Приклада, полуложата и спусковата скоба са изработени от здрав технополимер. Спусъка е с натиск 22 до 28N. Benelli Super Vinci е снабден с автоматичен механизъм, който предотвратява изстрел освен ако затвора не е напълно прибран. Магазина побира 2 патрона 12/89 и 3 патрона 12/76, и 12/70.

Теглото на Super Vinci е приблизително 3200 грама, в зависимост от дължината на цевта.