Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Бивш военен министър предложи да се изземат оръжията от хората

Бивш военен министър предложи да се изземат оръжията от хората

vater Публикувана от vater | 23.03.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Бивш военен министър предложи да се изземат оръжията от хората

Интересен призив във връзка с кризата с коронавируса направи бившият военен министър Николай Ненчев.

"Призовавам правителството временно да изземе огнестрелното оръжие от гражданите за времето на обявеното с решение на НС от 13.03.2020 г. извънредно положение!", заяви във фейсбук той.

Според него властта трябва да прекрати и дейността на неправителствени организации и воински съюзи, за които има данни или се предполага, че действат като паравоенни организации, и да изземе всичкото налично в тях оръжие.

"Предлагам Народното събрание да приеме решение и да възложи на МВР да извърши пълна проверка и временно, за периода на извънредното положение, да предприеме изземване на огнестрелното оръжие, включително ловно и спортно, от ловци и частни притежатели с разрешителни", аргументира се Ненчев.

"Убеден съм, че в условията на извънредно положение наличието на оръжие в населението създава реална заплаха за обществения ред и за националната сигурност. Ситуацията е динамична. Обстановката се променя с часове", добавя още той.

БГ ЛОВ: Бившият военен министър Николай Ненчев е от партия Български земеделски народен съюз. Ако продължи с тези изказвания, никога няма да вземат и един глас на избори! Колко акъл трябва да имаш за да скочиш срещу правата на ловците и притежателите на оръжия в България!

Публикацията на Николай Ненчев във ФБ:

Четете още: ЛОВНИ СТАТИИ

Абонамент за бюлетин