Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Блумбърг: Все повече богати руснаци резервират сафарита в Зимбабве

Блумбърг: Все повече богати руснаци резервират сафарита в Зимбабве

vater Публикувана от vater | 16.03.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Блумбърг: Все повече богати руснаци резервират сафарита в Зимбабве

Все по-голям брой заможни руснаци са започнали да резервират сафарита за наблюдение и лов на диви животни в Зимбабве, след като западните санкции са ограничили възможностите им за пътуване. Това съобщава агенция Блумбърг, като се позовава на Емануел Фундира, президент на Асоциацията на организаторите на сафарита в Зимбабве.

Той заяви, че преди това основните клиенти на сафари операторите са били граждани на САЩ и Европа. След налагането на санкциите обаче местните организатори отбелязват ръст на клиентите от други държави, особено от Русия.

Емануел Фундира припомни, че западните санкции са ограничили за някои богати руснаци "достъпа до определени дестинации" за пътуване. Той обясни, че на този фон Зимбабве се опитва да използва приятелските си връзки с Русия, за да се възползва от тази ситуация. Г-н Фундира отбеляза, че наскоро руски гражданин е платил 500 000 долара за двуседмично сафари.През ноември 2022 г. министърът на отбраната на Зимбабве Оппа Мучингури-Кашири заяви, че Русия и Зимбабве се стремят към облекчаване на визовия режим.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

Абонамент за бюлетин