Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Бъдете отговорни! Предстои най-горещият период на годината и рискът от възникване на пожари в горските територии се увеличава. При забелязване на пожар незабавно се обадете на тел. 112!

Бъдете отговорни! Предстои най-горещият период на годината и рискът от възникване на пожари в горските територии се увеличава. При забелязване на пожар незабавно се обадете на тел. 112!

vater Публикувана от vater | 16.07.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Бъдете отговорни! Предстои най-горещият период на годината и рискът от възникване на пожари в горските територии се увеличава. При забелязване на пожар незабавно се обадете на тел. 112!

От началото на годината са възникнали 236 горски пожара, засегнали горски площи от 19 878 дка, като благодарение на бързата и навременна реакция на горски служители и пожарникари само 450 дка гора е опожарена върхово.

За близо 93% от възникналите през 2022 г. горски пожари у нас основните причини са свързани с човешко действие или бездействие, за около 4% причините са умишлени и едва за 3% от възникналите пожари в горските територии причината е естествена /мълния/.

Поради очакваното трайно повишаване на температурите в страната, рискът от възникване на пожари в горските територии се увеличава. В тази връзка от Изпълнителна агенция по горите са предприети необходимите действия за повишаване на контрола върху движението на автомобили, техника и хора в горските територии на страната.

Специализираните групи за действия при гасене на горски пожари, както и автомобилите за първоначални действия за потушаване на горски пожари са в постоянна готовност.

Напомняме, че по време на пожароопасния сезон за горските територии у нас, който е обявен за всички области на страната е забранено паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м от границите на горските територии, освен на обособените и обозначени за тази цел места.

Изпълнителна агенция по горите отправя апел към всички граждани да бъдат с повишено внимание и да спазват противопожарните правила при пребиваването си в горските територии, както и в непосредствена близост до тях.

При забелязване на пожар незабавно се обадете на тел. 112, тъй като предприемането на своевременни действия по потушаването му значително намалява размера на причинените щети – материални и екологични.

Абонамент за бюлетин