Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Чехите са против новата директива на ЕС за контрол над огнестрелното оръжие

Чехите са против новата директива на ЕС за контрол над огнестрелното оръжие

vater Публикувана от vater | 15.03.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Чехите са против новата директива на ЕС за контрол над огнестрелното оръжие

Чешкият министър на отбраната Мартин Стропницки заяви, че министерството ще започне подготовката на проектозакон, който да позволи на собствениците да запазят част от оръжието си, забранено с европейска директива, утежняваща контрола над огнестрелното оръжие, предаде Prague Daily Monitor.

„Нашата опозиция ще е основата върху националната ни традиция на стрелба“, заяви Стропницки. Той добави, че готвеният проектозакон ще направи възможно запазването на оръжията, които според директивата са забранени.

Според депутата от опозицията Мартин Ланк „ би било контрапродуктивно да се ограничи притежанието на оръжие за законоуважаващите хора“. „Логично е оръжието да се отнема от престъпниците, които не уважават закона“, добави той.

Председателят на Ловния съюз на Бохемия и Моравия Иржи Янота заяви, че се надява да се постигне договореност с европейските институции над страната да бъде направено изключение. Той добави, че в сряда ще се проведе протест в Прага, на който ще се внесе ковчег пълен със златни олимпийски медали по стрелкови дисциплини.

focus-news.net

Повече за самата директива тук: ЕП затвори пропуски в директивата за огнестрелните оръжия

БГ ЛОВ припомня:

Европейският парламент одобри ревизираната Директива за огнестрелно оръжие

ЕС затяга правилата за притежаване на оръжия

Eвропарламента иска НЕЗАБАВНА ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ПОЛУАВТОМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ!

"За" и "Против" свободата да носим оръжие

Заради вълната от тероризъм Брюксел реже газовите оръжия

Новият закон на ЕС за оръжията няма да засегне българските ловци

Комисията по правосъдие и вътрешен ред на ЕП: Полуавтоматични оръжия няма да бъдат забранени за милионите ловци в Европа и България