Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Нарезно оръжие » Чешки предложения за лов на сръндак от VIP оръжейни комплекси

Чешки предложения за лов на сръндак от VIP оръжейни комплекси

vater Публикувана от vater | 19.04.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Чешки предложения за лов на сръндак от VIP оръжейни комплекси

Серията 557 на CZ, съчетава класически дизайн и традиции със модерни технологии и материали. Моделите 557 LUX, се отличават с ергономичен приклад с оформен набузник изработен от висок клас орехово дърво обработено с висококачествени масла, накадки на ръкохватката и полуложата, гумен набузник за обиране на откатната енергия и карабинки за ремък.

Затворния блок е изработен от цяло парче метал с интегрирана база за монтаж, тип лястовича опашка. Студено кована свободно плаваща цев с дължина 520 милиметра. В калибър .243 Win. карабината е много добър избор за лов на сръндак.Регулируеми мерни прибори и мушка с червено фиброоптично влакно със сенник. Скъсен екстрактор и модифициран ежектор благодарение на, което екстракцията на гилзите е безпроблемна и гладка. Индикатор при заредено оръжие. Регулируем спусък. Възможност за боравене със затвора и при включен предпазител. Карабината е снабдена с 5 заряден фиксиран пълнител.

Моделите Meostar R2 на чешката фирма Meopta, с параметри 2-12x50 или 2,5-15x56 са перфектния избор в класа си за лов при ниска осветеност. Изработени с изключително здраво тяло от едно парче авиационен алуминий с твърда анодизация ELOX, диаметърът на тръбата е 30 милиметра. Прецизни настройки по вертикала и хоризонтала, прецизно изработени лещи MeoLuxTM с перфектна пропускливост на светлина 95%. MeoDropTM хидрофобно покритие на лещите, предназначено за отблъскване на вода, мазнини, масла и други замърсители, които могат да увредят яснотата на изображението. MeoShield покритие за повишена устойчивост на надраскване и износване при екстремни условия. MeoShield отговаря на военните спецификации за здравина и твърдост на повърхността. Цялата R2 серия е с иновативната регулируема подсветка с 8 нива. 100% водоустойчива, защитена от влага, дъжд и сняг. Erector System за да устои на отката на тежки калибри.Всички оптики Meopta са херметизирани с инертен газ, което гарантира защита от замъгляване при всякакви условия. Оптиките могат да бъдат снабдени със скали BDC-2 и BDC-3, които позволяват компенсиране на спада без да се нанасят корекции с барабана. Те са разграфени до 730 метра за BDC-2 и до 450 метра за BDC-3. Разбира се е възможно да бъдат и със стандартните скали 4K и 4C, като всички скали са във втора фокална равнина. Зрителното поле е от 18,6 м. до 3,1 м. на 100 м. за 2-12x50 и 14,9 м. до 2,5 м. за 2,5-15x56. Настройките по вертикала и хоризонтала са до 70 MOA за 2-12x50 и до 60 MOA за 2,5-15x56. И при двата модела 1 клик е 0,7 см. на 100 метра.

Нови предложения от VIP оръжейни комплекси на международната изложба "Природа, Лов, Риболов 2018"

Абонамент за бюлетин