Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Декларация против политическото обвързване на НЛРС-СЛРБ

Декларация против политическото обвързване на НЛРС-СЛРБ

vater Публикувана от vater | 21.02.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Декларация против политическото обвързване на НЛРС-СЛРБ

С изумление научих, че на 19.02.2021 г., председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев е подписал меморандум за сътрудничество с политическа партия БСП, само месец преди предстоящите парламентарни избори.

НЛРС-СЛРБ би трябвало да е независима, надпартийна организация. Нейната членска маса обхваща целия спектър на политиката в страната, както и целия пъстър етнически състав на населението. Обвързването само с една партия, която и да е тя, би поставило след изборите организацията в неблагоприятната ситуация, да разчита на сътрудничеството само на малка част от народните избранници и би блокирало потенциалните възможности за постигане на целите на организацията и защитата на интересите на българските ловци в следващия парламент.

Ние уважаваме БСП и всички останали партии, които ще спечелят доверието на избирателите и ще бъдат представени в следващия парламент. Нормална практика е след изборите и започване на работа на новото Народно събрание, да работим с всички парламентарно представени партии за важни приоритети, като утвърждаване на единна ловно-рибарска организация, удължаване сроковете на ловуване на водоплаващ дивеч, промяна на законодателството, свързана със защитата на дивеча и местообитанията му и други.

Във връзка с подписания меморандиум, естествено възникват въпросите:

1. Има ли решение на УС или друг орган на организацията за подписване на меморандум за сътрудничество с БСП?

2. Как точно НЛРС-СЛРБ ще сътрудничи на БСП преди изборите?

При всички случаи НЛРС-СЛРБ трябва да остане независима и надпартийна. Политическите партии трябва да ни сътрудничат за важните въпроси свързани с природата, лова и опазването на дивеча, но ние трябва да сме обвързани и да служим само и единствено на българските ловци, българската природа и на нашата родина България.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА СЛРД „СОКОЛ 1884“

ДИМИТЪР ЙОРДАНОВ

Абонамент за бюлетин