Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Депутатите отхвърлиха закона „Сидеров” за лова на дивата свиня и се разотидоха

Депутатите отхвърлиха закона „Сидеров” за лова на дивата свиня и се разотидоха

vater Публикувана от vater | 29.09.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Депутатите отхвърлиха закона „Сидеров” за лова на дивата свиня и се разотидоха

Парламентът отхвърли законопроект на Волен Сидеров и група народни представители, който трябваше да внесе корекция на правилата за отстрелване на дивеча.

Сидеров настоява министърът на земеделието да може да променя сроковете за ловуване и да регулира числеността на дивечовите запаси със своя заповед, пише Флагман.бг.

Мотивите на промените са обвързани с разпространението на африканската чума по дивата свиня, което водело до значителни икономически загуби.

Законопроектът „Сидеров” обаче изглежда е доста спорен. Той е бил одобрен от земеделската комисия в парламента, но е отхвърлен от тази по околната среда.

Днес в пленарна зала обаче дебат нямаше. Но при гласуването се оказа, че коалиционният партньор от ГЕРБ е с резерви и не подкрепя промяната.
Така с 60 гласа „за”, 15 „против” и 95 „въздържал се” законопроектът бе отхвърлен на първо четене.

Самият Волен Сидеров, който се ожени преди броени дни за Деница Гаджева, отсъстваше от пленарната зала.

Част от депутатите от опозиционната БСП обаче гласуваха „за” идеята му за промяната на правилата за отстрелване на дивите свине.

По-рано тази седмица Драгомир Стойнев разкритикува управляващите, че не допускат в програмата на парламента законопроектите на БСП, които били много важни за гражданите, а се занимавали с лова на дивата свиня.

Днес депутатите заседаваха само 17 минути. Тази седмица бе изключително вяла. В сряда Народното събрание заседава около два часа, в четвъртък – около един час.

По-късно днес все пак ще има и парламентарен контрол.

Флагман.бг