Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Директор на еленовото стопанство на НЛРС-СЛРБ краде моторница на полицай?

Директор на еленовото стопанство на НЛРС-СЛРБ краде моторница на полицай?

vater Публикувана от vater | 09.02.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Директор на еленовото стопанство на НЛРС-СЛРБ краде моторница на полицай?

Преди няколко дни в местните кърджалийски медии излезе шокиращ материал за открадната моторна лодка на полицай, която след избухването на скандала е намерена захвърлена в близост до Кърджали, силно повредена и без двигател, който сам по себе си струва близо 16 000 лева.

rodopi24: “Моторна лодка изчезна от акваторията на яз. „Студен кладенец“, изненадващо се озова в село в  Асеновградско, а след още няколко дни бе открита с пробито дъно край Черноочене. Това разказват пред 24rodopi.com рибари, които уточняват: Доскоро такива неща в нашия район не се случваха!

По случая вече работят органите на реда. Лодката е на полицай. Човекът, който я откраднал, и който е шеф в ловното стопанство, явно късно е разбрал този факт и побързал да се отърве от лодката, изоставяйки я далеч от родното си село“, допълват рибарите.

Малкият плавателен съд, използван основно за риболов, е изчезнал преди три седмици.

Собственикът бил шокиран от състоянието на лодката, изоставена край Черноочене - липсвали моторът и греблата, дъното й било пробито.“

Слуховете говорят още, че автор на кражбата е изпълняващият длъжността Директор на ДУ „Студен кладенец“, А.К., който в момента е в неизвестност и не може да бъде намерен.

Според местни източници А.К. е освободил персонала на ловното стопанство, изключил е едната камера, която би могла да заснеме престъплението, извикал е брат си, взел е колесара на стопанството, купен с пари на ловците от цяла България, натоварил е моторницата и потеглил към родното си село в Асеновградско.

Собственикът на откраднатата лодка се усъмнил и започнал разследване на случая. Когато разбрал, че може да бъде разкрит, директорът изхвърлил лодката в близост до Кърджали, а двигателя вероятно скрил на друго място.

В крайна сметка А.К. не съобразил, че съществува още една камера, която би могла да заснеме деянието, както и множество камери по пътя, които биха могли да засекат движението на автомобила и колесара с лодката.

Разбира се тези клюки може и да не отговарят на истината, за това ловната общност в България иска да разбере от първо лице, от ръководството на НЛРС-СЛРБ, което е назначило съответния директор какви са фактите. За това молим да ни отговорят на няколко въпроса:

- Вярно ли е, че изпълняващия длъжността директор на ДУ „Студен Кладенец“ е заподозрян в извършване на тежко престъпление – кражба на моторна лодка?

- Вярно ли е, че съответния заподозрян, вместо да бъде отстранен, е пуснат в отпуска, и се укрива от правосъдието, а същевременно продължава да управлява стопанството по телефона?

- Вярно ли е, че А.К. е протеже на главния секретар на НЛРС-СЛРБ, Даниел Тошков?

- Защо на А.К. е поверено управлението на представителното стопанство на НЛРС-СЛРБ, в което са вложени милиони левове, без конкурс - поради неговия висок професионализъм и фундаментални знания, или поради притежаване на други качества, високо ценени от настоящото ръководство на НЛРС-СЛРБ?

Каквито и да са отговорите на тези въпроси, за националната ловна организация остава петното от този скандал, и то в момент, когато псевдоекологични организации са предприели масирано информационно настъпление с цел злепоставяне на ловците и ограничаване правото ни на лов.

Източник: rodopi24

Абонамент за бюлетин