Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Добрината изгражда всеки Ловец

Добрината изгражда всеки Ловец

vater Публикувана от vater | 15.10.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Добрината изгражда всеки Ловец

Автор: Христо Грозков

Няколко дни преди една мъглива събота ми звънна председателя на Ловната Дружина в близко до София населено място и съобщи, че се планира акция в помощ на приюта в Нови хан.

Разбира се, че приех поканата да участвам във високо благородното дело и в хладната съботна утрин паркирах до Ловната хижа на Дружината. Последва инструктаж, при който се докладваха няколко основни изисквания към ловците - мерките за безопасност, добиване на трофеите само в полет и с преценка за дистанция на изстрела, за да не се "разбиват" птиците и силно внимание при догонване на ранените птици от кучетата и изнасянето им.

В Лова участваха моите Дратхаари, млад Сетер и Ирландския Сетер на Председателя. В продължилия 2ч. Лов на фермерно отгледана и разселена зеленоглава патица се добиха индивидуалните норми на всеки от 7-ната участници и лова бе прекратен.

Отличната работа на кучетата бе оценена от всички. Всяка добита патица бе щателно прегледана и с радост установихме, че изискванията за преценка на дистанциите за изстрел са спазвани.

В последствие, с колега - участник предадохме добитите трофеи на един от настоятелите в приюта "Св. Николай" в с. Нови хан. Радостта му бе изпълнена с благодарност, около джипа се накачулиха дечица, а аз с търпение разясних на готвачите, някои тънкости при обработката и подготовката за готвене на този деликатес!

Четете още: ЛОВЦИ НА ГОСТИ С ПУШКА И КУЧЕ

Абонамент за бюлетин