Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Доналд Тръмп ще отмени ограниченията за носене на оръжие, ако бъде преизбран

Доналд Тръмп ще отмени ограниченията за носене на оръжие, ако бъде преизбран

vater Публикувана от vater | 10.02.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Доналд Тръмп ще отмени ограниченията за носене на оръжие, ако бъде преизбран

Републиканският кандидат се ангажира да отмени "всяко едно посегателство на Бъйдън" в тази посока още първата седмица, ако се върне в президентския офис.

Бившият президент Доналд Тръмп, фаворит на републиканците за президентската надпревара през 2024 г., заяви на оръжейно изложение в Пенсилвания, че ако бъде преизбран, ще отмени всички ограничения за носене на оръжие, въведени от президента Джо Байдън, предаде Ройтерс.

В реч пред хиляди негови поддръжници на изложението, организирано от Националната оръжейна асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие (Ен Ар Ей/NRA), Тръмп обеща да отмени ограничения при продажбите на аксесоари за оръжия, въведени от администрацията на Байдън, информира БТА.

"Всяко едно посегателство на Байдън срещу притежатели и производители на оръжия ще бъде прекратено още през първата седмица след връщането ми в офиса, може би дори още първия ден", каза Тръмп в реч пред хиляди поддръжници, дошли на Голямото американско изложение на открито за лов, риболов и отдих сред природата в Харисбърг, щата Пенсилвания.

Ен Ар Ей ентусиазирано подкрепи Тръмп по време на надпреварата за Белия дом през 2016 г. и през цялото му управление. Освен това го аплодира за назначаването на трима консервативни съдии във Върховния съд и за предприетите от него серия от стъпки, за които настояваше влиятелното оръжейно лоби.

Те включваха категоризирането на магазините за огнестрелни оръжия като основен бизнес по време на пандемията от КОВИД-19, което им позволи да останат отворени по време на локдауните.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин