Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Двама служители на РДГ Бургас са уволнени слeд сигнал за подкуп

Двама служители на РДГ Бургас са уволнени слeд сигнал за подкуп

vater Публикувана от vater | 13.05.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Двама служители на РДГ Бургас са уволнени слeд сигнал за подкуп

Двама служители на Регионална дирекция по горите - Бургас са наказани дисциплинарно с уволнение след получен сигнал  за подкуп. Сигналът е придружен с видеозапис, от който става ясно, че подкупът е взет по време на проверка в склад за съхранение и продажба на дървесина. По случая са предприети незабавни действия от страна на Регионална дирекция по горите – Бургас и двамата инспектори са подведени под дисциплинарна отговорност.

Проведено е дисциплинарно производство като от служителите са взети писмени обяснения в съответния срок. Подробно са разгледани всички  доказателства за нарушението, включително виодеозаписът, който е изпратен заедно с подадения сигнал.

На служителите е наложено дисциплинарно наказание - уволнение за уронване на престижа на институцията, в която работят. Случаят е предаден на  Прокуратурата.

Ще бъдем безкомпромисни към подобни корупционни прояви и всеки, който не изпълнява съвестно служебните си задължения ще бъде наказван. В Агенцията постъпват сигнали от различно естество и всеки един от тях се разглежда и проверява“, коментира изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Мирослав Маринов.

Абонамент за бюлетин