Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » Една сбъдната мечта с Георги Москов и Benelli Lupo

Една сбъдната мечта с Георги Москов и Benelli Lupo

vater Публикувана от vater | 07.11.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Една сбъдната мечта с Георги Москов и Benelli Lupo

Като продал най-много карабини Benelli Lupo, част от организираното от Benelli сафари бе и колегата Георги Москов, използващ модела Lupo в калибър .30-06 с патрони Norma EcoStrike. Ето накратко и неговите впечатления.

Да кажа, че винаги съм искал да ловувам в Африка, би било нереално. По скоро става въпрос за една мечта превърната в реалност, и организирана от нашите партньори  Benelli.

След 10 часовият полет от Франкфурт до Йоханесбург, и още 6 часа с автобус цялата група пристигнахме в ловната концесия на нашите любезни домакини. Всички бяхме възхитени от условията които ни бяха предоставени – зеленина, вода и лукс задоволяващи и най- големите капризи, и всичко това благодарение на Benelli.

На следващата сутрин в 6:00 часа ни очакваха 12 джипа пригодени за лов със своите професионални ловци и техните помощници.

С моя партньор Иван Стоянов и водачът,който ни бе определен първо си простреляхме карабините - Benelli Lupo.Аз бях с калибър .30-06.

Още с първите стъпки се убедих в професионализмът на нашите водачи, които откриваха дивеча в нищото и после го следваха с километри.

Ловът тъкмо започна и слуката ме споходи, отстрелях трофейна Импала, с един изстрел в гърдите. Всичко се случи на ход в храстите от 70-80 метра.

Ловът продължи с автомобила и на ход до вечерта, но слука нямаше. Втория ден мина при търсене и проследяване на заявените от нас животни, но вятъра постоянно се менеше и те ни усещаха. Слуката не ни споходи.

На третия ден при 36 градуса аз отстрелях моето мечтано Гну, на ход. Повалих го с 2 изстрела. Разстоянието беше 230 метра измерено с Leica, а патронитеNorma Eco Strike .30-06 9.7g.

Така приключи моят лов в Африка. Последния ден слуката споходи и колегата ми.  Той отстреля заявените от него животни. Вечерите домакините се бяха погрижили да опитаме екзотичната африканска кухня и вина.

Убедих се,че Benelli Lupo е едно перфектно оръжие с мек откат и безупречна повтаряемост.

Оръжие за лов на всякакви терени.

Карабини Benelli Lupo и патрони Norma можетe да открите в магазините на ВИП Оръжейни Комплекси както и на Guns.BG

Абонамент за бюлетин