Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Експериментална ваксина срещу африканска чума по свинете създаде българска компания

Експериментална ваксина срещу африканска чума по свинете създаде българска компания

vater Публикувана от vater | 22.04.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Експериментална ваксина срещу африканска чума по свинете създаде българска компания

„Хювефарма“ с лиценз в САЩ за ваксина срещу африканска чума по свинете. През миналата година компанията продължи експанзията си в Америка и разшири производството си там

Американското министерство на земеделието (USDA) обяви днес, че възнамерява да предостави на българската компания „Хювефарма“ изключителна лицензия за експериментална ваксина срещу африканска чума по свинете, пише SeenNews.

Предварителната изключителна лицензия ще бъде одобрена, освен ако в срок от 30 дни от датата на публикуваното известие Службата за изследвания в селското стопанство не получи писмени доказателства и аргументи, че предоставянето на лиценза не би било в съответствие с изискванията на актовете USC 209 и 37 CFR 404.7, се казва в изявление на министерството.

Крайната дата за представяне на коментарите е 22 май.

„Хювефарма“ е глобална фармацевтична компания с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Компанията, която е дъщерна на базираната в Пещера „Биовет“, има представителства и дъщерни дружества в България, Белгия, Полша, Китай, Тайван, Тайланд, САЩ, Русия, Индия, Бразилия и Турция.

През миналата година компанията продължи експанзията си в САЩ. „Хювефарма“ придоби американския лидер в биологичните иновации при лекарствата за животни AgriLabs с целта да разшири присъствието си на американския пазар и да ускори комерсиализирането на своите биологични решения при здравето на животните. Също така българката компания откри новите лаборатории в завода на компанията в Сейнт Луис.

economic.bg 

10 диви свине с АЧС на територията на ДЛС Тервел в последния месец и половина

Абонамент за бюлетин