Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Еленовият лов в ДГС Върбица стартира със слука

Еленовият лов в ДГС Върбица стартира със слука

vater Публикувана от vater | 07.09.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Еленовият лов в ДГС Върбица стартира със слука

Успешен ловен сезон си пожелават служителите на ДГС-Върбица, като се надяват първият ловец за тази година да повлече крак и късмета му да споходи и следващите гости. От стопанството се похвалиха с отстрелян благороден елен още на 1 септември, часове след официалното откриване на лова. Животното е подбрано от инж. Исмаил Курдов, който го е наблюдавал през последните две години и е преценил, че този екземпляр е без потенциал и му липсват добри генни заложби.

"През последните години разселихме много отлични животни, които получихме от ДЛС-Паламара, и затова е добре тези, които нямат заложби да не участват в брачния период. Насочих първият си гост към това животно, защото в момента започва размножителният период за този вид и е добре в него да участват само животни с отлични качества, за да постигнем наистина добри резултати във времето", сподели инж. Курдов.

Той каза още, че очаква силен сезон, като  през този месец ще му гостуват две групи от Австрия. Част от ловците са били във Върбица през миналата година и сега се връщат със свои приятели. Много български ловци също са заявили дати, но се очаква броят им да се удвои.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин