Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ерджан Мурад отстреля опасен вълк в местността „Чубрика“

Ерджан Мурад отстреля опасен вълк в местността „Чубрика“

vater Публикувана от vater | 02.07.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ерджан Мурад отстреля опасен вълк в местността „Чубрика“

Председателят на Ловна дружина „Ленище“ към ЛРС „Бели брези“ в Ардино Ерджан Мурад отстреля един от опасните вълци в местността „Чубрика“, които върлували от месеци в района и разкъсвали домашни животни.

„От началото на годината досега вълците нападаха често домашните животни от Чубрика и Ленище, поради което ги преследвахме.

Днес (02.07. 2024 г.) хищниците са разкъсали телето на местен жител от Чубрика и реагирахме по най-бързия начин със съдействието на Държавното горско стопанство в Ардино, председателят на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрамов и ловният надзирател Айдън Тефиков. Отидох до мястото, където бе разкъсано животното и се натъкнах на 2 броя вълци. Единият от тях тръгна срещу мен, веднага произнесох изстрел и го раних. Последва втори изстрел по същия хищник, който сви и влезна в близкия гъсталак. Мигновено произнесох изстрел към отдалечаващият се втори вълк, който също изчезна от погледа ми. След като разбрах, че има кървава диря, започнах да преследвам единия от ранените вълци. След около 2 километра намерих безжизненото тяло на единия от хищниците“, сподели Ерджан Мурад.

Той изказва искрените си благодарности към директора на ДГС „Ардино“ инж. Ертан Еминов, председателят на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрамов и ловният надзирател Айдън Тефиков.

Гюнер ШЮКРИ

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин