Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Болести по дивеча » Филм за разпространението на Африканската чума по свинете (АЧС) в Европа! (ВИДЕО)

Филм за разпространението на Африканската чума по свинете (АЧС) в Европа! (ВИДЕО)

vater Публикувана от vater | 15.01.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Филм за разпространението на Африканската чума по свинете (АЧС) в Европа! (ВИДЕО)

Африканската чума по свинете (АЧС) е едно от най-опасните заболявания при домашните и дивите свине поради високите нива на смъртност и липсата на лечение и ваксина. Веднъж проникнала в дадена държава, болестта има значително негативно въздействие върху националната, регионалната и международната търговия, поминъка на свиневъдите и ловното стопанство. Утежняващ фактор е това, че изкореняването е изключително трудно и при дивите свине може да отнеме години.

Гледайте и: Обучителен семинар за ловци на тема: Африканската чума по свинете и др. актуални болести по дивеча (ВИДЕО)

Доскоро екзотична за Европа, АЧС се превърна в бич за дивите свине в държави като Литва, Латвия, Естония и Полша. От тази есен болестта е вече и в Молдова и застрашително и бързо наближава границите на страната ни.

Гледайте филма за разпространението на болестта предоставен от БАБХ на БГ ЛОВ тук:

Абонамент за бюлетин