Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Болести по дивеча » Филм за разпространението на Африканската чума по свинете (АЧС) в Европа! (ВИДЕО)

Филм за разпространението на Африканската чума по свинете (АЧС) в Европа! (ВИДЕО)

vater Публикувана от vater | 15.01.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Филм за разпространението на Африканската чума по свинете (АЧС) в Европа! (ВИДЕО)

Африканската чума по свинете (АЧС) е едно от най-опасните заболявания при домашните и дивите свине поради високите нива на смъртност и липсата на лечение и ваксина. Веднъж проникнала в дадена държава, болестта има значително негативно въздействие върху националната, регионалната и международната търговия, поминъка на свиневъдите и ловното стопанство. Утежняващ фактор е това, че изкореняването е изключително трудно и при дивите свине може да отнеме години.

Гледайте и: Обучителен семинар за ловци на тема: Африканската чума по свинете и др. актуални болести по дивеча (ВИДЕО)

Доскоро екзотична за Европа, АЧС се превърна в бич за дивите свине в държави като Литва, Латвия, Естония и Полша. От тази есен болестта е вече и в Молдова и застрашително и бързо наближава границите на страната ни.

Гледайте филма за разпространението на болестта предоставен от БАБХ на БГ ЛОВ тук: