Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Горски инспектори откриха бракониерски капан

Горски инспектори откриха бракониерски капан

vater Публикувана от vater | 12.05.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Горски инспектори откриха бракониерски капан

Бракониерски фото-капан е бил открит от служители на Регионалната дирекция по горите - Кюстендил при проверка на територията на Държавното горско стопанство "Невестино", в землището на село Кадровица, съобщиха от дирекцията.

Извършената проверка е съвместна със служители на полицията в Кюстендил. Откритият капан е бил поставен в изоставена нива. Намерена е и метална конструкция, служеща за примамка на дивеч.

Фото-камерата и металната примамка са иззети до изясняване на собствеността им. През месеците април и май горските инспектори са състави два акта за установяване на административно нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча, а наложените глоби са за близо 400 лв.

Четете още: ЛОВНИ НОВИНИ

Абонамент за бюлетин