Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Горски служители заловиха бракониери, убили сърна край с. Ярлово

Горски служители заловиха бракониери, убили сърна край с. Ярлово

vater Публикувана от vater | 09.06.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Горски служители заловиха бракониери, убили сърна край с. Ярлово

Горски служители от Регионална дирекция по горите – София заловиха нарушители, след бракониерски лов в землището на село Ярлово, общ. Самоков.

Проверяващите извършвали рутинен обход на горската територия, при който спрели за проверка лек автомобил. При извършената инспекция, в автомобила е открит труп на сърна, мъжки пол, на възраст около 6 години. При документна проверка се установило, че бракониерите са без разрешително за лов.

На лицата са съставени два акта по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържан е автомобилът на нарушителите, две ловни оръжия, около 100 ловни патрона, както и дивеча.

На място са извикани и служители на ОД на МВР. На убитото животно е направена ветеринарно-медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.

При извършване на проверки в обхвата на РДГ София, екип на Дирекцията е констатирал и нарушения на Закона за горите и  приложимата нормативна уредба, свързани с неправилно маркиране. В тази връзка е спряна работата на две сечища на територията на Държавно горско стопанство – Своге, два обекта на територията на ДГС Годеч и един – на територията на общинско лесничейство – Самоков. 

Абонамент за бюлетин