Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Горски служители заловиха бракониери с отстреляни яребици край София

Горски служители заловиха бракониери с отстреляни яребици край София

vater Публикувана от vater | 18.09.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Горски служители заловиха бракониери с отстреляни яребици край София

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - София са заловили двама нарушители на Закона за лова и опазване на дивеча по време на проверка в землището на кв. Ботунец, Столична Община. При инспекцията, направена след получен сигнал, е констатирано, че две физически лица са ловували, без да притежават разрешително за индивидуален лов. Служителите на дирекцията са изготвили констативни протоколи, с които са задържани общо 22 бр. ловни боеприпаси, две ловни оръжия и две яребици, като оръжията и боеприпасите са предадени на служители на РУ на СДРВ. Предстои съставяне на актове на нарушителите.

От началото на ловния сезон до момента, регионалните дирекции по горите са проверили повече от 4000 ловци като са съставени 8 акта за нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 50 бр. ловни боеприпаси, три ловни оръжия и три броя дребен дивеч.