Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Хванаха бракониер до хижа „Гоце Делчев“

Хванаха бракониер до хижа „Гоце Делчев“

vater Публикувана от vater | 22.11.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Хванаха бракониер до хижа „Гоце Делчев“

Ловец от гр. Добринище е санкциониран за незаконен лов в близост до хижа Гоце Делчев.

На 21 ноември екип на ДГС Добринище извършва проверка след получен сигнал за бракониерски лов. На асфалтов път в близост до хижата горските засичат черен джип Сузуки с благоевградска регистрация и подават сигнал на водача да спре. При проверката е установено, че в превозното средство има сглобено ловно оръжие 12 калибър и ловно куче. Е.П. пригежава ловен билет, но няма издадено разрешително за групов или индивидуален лов за дата 21 ноември.

На нарушителя на Закона за лова и опазване на дивеча е съставен констативен протокол и акт. В пронерката са участвали служители на дирекция на национален парк Пирин, РУ Банско и РДГ Благоевград, съобщиха от ЮЗДП.

Черна седмица на супресори Hausken! -15% намаления във ВИП Оръжейни Комплекси

Абонамент за бюлетин