Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » ИАГ засилва контрола и борбата с бракониерството

ИАГ засилва контрола и борбата с бракониерството

vater Публикувана от vater | 18.02.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ИАГ засилва контрола и борбата с бракониерството

Само през последните два дни горските служители са предотвратили два случая на бракониерски лов

Екип на Изпълнителна агенция по горите предотврати нов случай на бракониерски лов. Нарушението е констатирано при обход на землището на с. Черни Осъм, община Троян.  Горските инспектори спрели за проверка лек автомобил с две лица. При направената инспекция на превозното средство, служителите намерили ловно нарезно оръжие, снабдено с оптика. Оръжието било извън калъф, сглобено и подготвено за ловуване с патрони.

При проверката, проверяващите установили, че оръжието е незаконно и с изтрити номера, водачът на автомобила не притежава членска карта и ловен билет, а другото лице няма право на такива поради присъда. Автомобилът и оръжието на нарушителите са задържани.

Незабавно са уведомени органите на МВР. По случая се води досъдебно производство.

Само от началото на годината са установени шест нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча като три от тях са за отстрелян дивеч без разрешително за лов.

Преди дни, Изпълнителна агенция по горите проведе работна среща със заинтересованите страни, на която бяха набелязани мерки, свързани с ограничаване на бракониерските прояви и предприемане на съвместни действия между институциите Прокуратурата, МВР и всички горски структури по превенция и контрол по Закона за лова и опазване на дивеча.

Изпълнителна агенция по горите призовава при съмнения за нерегламентирано ловуване, гражданите незабавно да подават сигнали на телефон 112 с цел предприемане на своевременни действия от страна на контролните органи.

Абонамент за бюлетин