Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » ИК за защита правата на ловците, защити правото на лов при извънредно положение

ИК за защита правата на ловците, защити правото на лов при извънредно положение

vater Публикувана от vater | 24.03.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ИК за защита правата на българските ловци, защити правото на лов при извънредно положение

ДО

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ИАГ

ГРАД СОФИЯ

Г-Н МИРОСЛАВ МАРИНОВ

З  А  П  И  Т  В  А  Н Е

От Евгени Мартинов Абаджиев, Председател на УС на СЛРД „Сокол 1893“ Пазарджик и на Инициативния комитет за защита правата на Българските ловци

Уважаеми г-н Директор,

Във връзка с извънредното положение и новите мерки за борба с Коронавируса, свързани с ограничение на движението между областните градове в Република България, постъпиха сигнали за възпрепятстване на  индивидуалния лов на дива свиня и на хищници, като се забранява на ловците от градовете да излизат от Областните центрове, а на ловците от селата не се дава възможност да предават проби от отстреляни диви прасета, като не се допускат на територията на областния град.

Осъзнаваме, че епидемията от Коронавирус е бедствие от световен мащаб и са необходими крути мерки за овладяване на ситуацията. В същото време епидемията от АЧС продължава да разширява своя обхват, като завзема нови и нови територии. В тази обстановка индивидуалния лов на дива свиня се явява действие в защита на националната сигурност, а и практикуването му не представлява никакъв риск по отношение на заразата от Коронавирус.

Във връзка с това Ви молим да обсъдите и вземете решение за включването на индивидуалния лов на дива свиня и хищници , като основание за напускане на населените места или влизане в тях , като действие непосредствено свързано с националната сигурност на Република България.

Пазарджик, 23.03.2020 г.                                  С УВАЖЕНИЕ: /подпис/

Абонамент за бюлетин