Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Има ли вълци в аксаковското село Зорница?

Има ли вълци в аксаковското село Зорница?

vater Публикувана от vater | 19.01.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Има ли вълци в аксаковското село Зорница?

Има ли вълци в аксаковското село Зорница? Този въпрос си задават местните, след като техни съселяни открили разкъсани три от домашните си животни.

Кметският наместник на селото Снежана Михалева потвърди пред Радио Варна, че в действителност има разкъсани три ярета. Животните не са били в двора, а навън. Според Михалева не вълци, а изхвърлени в района кучета са нападнали добитъка:

"Не знаем как да се справим с бездомните кучета. Проблемът е от години. Община Аксаково има договор с организация, която може да прибере животните, за да кастрира, но после ги връща обратно, понеже няма изграден приют. "

Според ловните дружинки в района никога не е имало вълци. Срещат се единствено чакали и лисици, чиито лов се извършва в момента.

Четете още: 11.03.2023: Пролетна купа на Клуб "Българско гонче" 2023 - Изпитания за работа по глиган за всички породи ловни кучета

Абонамент за бюлетин