Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Испания има проблем с дивите свине в градовете

Испания има проблем с дивите свине в градовете

vater Публикувана от vater | 21.08.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Испания има проблем с дивите свине в градовете

Популацията на диви свине в Испания расте бързо от няколко години. В много испански градове с предградия или спокойни райони сега се разпространяват цели стада, които напълно са загубили страха от човека. Животните са се научили да се хранят от необезопасениместа за боклуци. Въпреки образователните кампании за населението, екологичните и социални фактори в градските райони, дивите свине вече не могат да бъдат контролирани. Само в Барселона миналата година е имало 1200 случаи. Това често води до пътнотранспортни произшествия с автомобили или велосипеди, както и щети върху земя и имущество.

Ветеринарните власти не виждат друг вариант освен да ловят животните с мрежи през нощта и да ги приспиват, заради близостта до местните жители. Тяхната зависимост от култивирания ландшафт разваля животните за освобождаване, тъй като човешкото влияние ги е направило неспособни да оцелеят в родната си среда. Коронавирусът също доведе до осезаемо увеличение, особено през 2020 г., когато още повече градски райони се успокоиха за месеци. Първите случаи обаче са документирани преди повече от 10 години.

Презентация на нови ловни концепции от Blaser

Абонамент за бюлетин