Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Коментар на... » Инж. Иван Недков: Рогата на елените разказват истории (видео)

Инж. Иван Недков: Рогата на елените разказват истории (видео)

vater Публикувана от vater | 25.04.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

инж. Иван Недков: Рогата на елените разказват истории (видео)

На 21.04.2017 г. на територията на Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар” бе открита Изложба на паднали рога (снимки+видео). Представени бяха събраните през сезон 2017 паднали еленови рога от ловните стопанства в Несебър, Каракуз, Правец, Росица, Сеслав и Воден, които бяха систематизирани по размери и произход.

"Рогата на елените разказват истории. Това са трофеи от живи животни, които продължават да обитават ловните полета и сега. Техните рога носят ценна информация и помагат на лесничеите да следят процесите в гората", обясни инж. Иван Недков, председател на Професионалната ловна асоциация в България.

Присъствалите на откриването специалисти и любители на лова застанаха зад идеята у нас да се създаде общество, което да работи за каузата "Благороден елен". Хората, които обичат елените и природата, да обединят усилията си, за да има в България повече и по-силни животни от благородния вид, призова инженер Недков.

Видео на речта на инж. Иван Недков: