Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Изгоря кола с 5 ловни кучета в нея

Изгоря кола с 5 ловни кучета в нея

vater Публикувана от vater | 16.03.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Изгоря кола с 5 ловни кучета в нея

Служители на полицейското управление във Велико Търново разследват пожар на лек автомобил, в който са загинали 5 кучета. На 15 март около 23,00 ч. е получен сигнал за пожар в лек автомобил на пътя между селата Присово и Пчелище. Пристигналите на мястото екипи на полицията и пожарната, установили в автомобила телата на петте животни. В злополучната нощ двама собственици на ловните кучета решили да ги преместят от един обект в друг за отглеждане. Докато ги превозвали с лекия автомобил „Фолксваген“ обаче лумнал пожар и возилото било обхванато от пламъци. Двамата мъже обаче зарязали колата и избягали. Когато пожарникарите и полицаите пристигнали на място установили, че огънят е изпепелил напълно автомобила и намиращите се в него кучета. На сутринта двамата мъже били открити. Пред разследващите те казали, че в колата били включили зарядно устройство на телефон и явно то е предизвикало техническа повреда, довела до лумването на пламъците. Предполага се, че мъжете са били употребили алкохол, изплашили са се, че ще бъдат тествани и заради това са изоставили горящия автомобил и животните.

Извършен е оглед. По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

Абонамент за бюлетин