Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Изявление на председателя на ЛРД ”Сокол-Асеновград” гр.Асеновград

Изявление на председателя на ЛРД ”Сокол-Асеновград” гр.Асеновград

vater Публикувана от vater | 21.09.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Изявление на председателя на ЛРД ”Сокол-Асеновград” гр.Асеновград

До БГ ЛОВ г-н Терзийски

И З Я В Л Е Н И Е

От д-р Георги Петков Хаджиламбрев - Председател на УС на ЛРД ”Сокол-Асеновград” гр.Асеновград.

Уважаеми г-н Терзийски, считам, че като председател на едно от най-първите създадени в България сдружения /1893г./ и едно от най-многобройните с 2400 членове, изразявам моето лично мнение относно подготвените промени в ЗЛОД, защитавайки интересите на своите членове прокламирам за възможно най-дълги срокове за ловуване на дива свиня и водоплаващ дивеч.

Мотиви:

Псевдо природозащитници и за съжаление някой председатели на сдружения в защита на своите аргументи на забраната за ловуване на дива свиня през месец януари изтъкват мотиви, че дивата свиня е била бременна. Тя е бременна и през месец ноември и декември. Аз питам по малко бременна ли е декември и отстрелването и е разрешено и какви са последствията за популацията ако се отстреля на 30 декември или на 5-6 януари!

Вместо да забраняваме лова на българския ловец ние трябва да работим за повишаване квалификацията му, ловната етика, морал и култура при лова на дива свиня за запазване острела на женски прасета.

Накърняването интересите на ловците и всяка забрана води до обратен ефект.

Както казах на общонационалния митинг в град София аз и моите членове сме категорично против улова на дивеч с капани и лова в заградените територии. Въпреки, че нашите интереси съвпадат с подписката не се присъединяваме към нея, защото считам, че точно сега имаме нужда  от единство в националната организация НЛРС-СЛРБ. Като новоизбран член на УС на НЛРС-СЛРБ заявявам, че ще се боря  за изконните права на българския ловец.  

На  всички членове на НЛРС-СЛРБ пожелавам много слука и незабравими ловни мигове и прокламирам за единство в Националната организация защото само когато сме единни може да отстояваме интересите на българския ловец.

С уважение Д-р Георги Хаджиламбрев