Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Животновъди: Вълци нападат ферми във Варненско

Животновъди: Вълци нападат ферми във Варненско

vater Публикувана от vater | 11.01.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Животновъди: Вълци нападат ферми във Варненско

Към момента хищниците са удушили 5 телета в село Изворско, предстои хайка за улов на хищниците

За удушени животни със следи от зъби сигнализират фермери от варненски села. Инцидентите започват през втората половина на декември и продължават до момента.

Special Impact - най-новият модел на HQS

От Коледа досега Златина Георгиева открила 5 мъртви телета във фермата си, всяко от което е било с тегло около 350 кг. Обезпокоената стопанка споделила със свои колеги от съседните населени места за проблема. Оказало се, че в близкото село Изгрев също има случаи на мъртви животни. Там фермери са станали свидетели на нападението на вълци, които удушили 2 кози. При своеобразното разследване ощетените стопани стигнали до извода, че вълкът или вълците са били около село Изгрев до 20 декември, а след това, около 25 декември се преселили и започнали да нападат село Изворско, което отстои на 12 км.

Aimpoint е като IPhone - доказана световна легенда!

Златина Георгиева: За първи път ми се случва подобно нещо. Вълкът прескача електропастирите, подгонва телетата и удушава това, което успее да хване.

Семейството отглежда общо 90 крави, юници и телета във ферма, разположена в покрайнините на селото. Семейната къща също е в този имот, животните не са сами нощно време. Златина е подала сигнал до кмета на селото и до Районното полицейско управление. Предстои да информира и горското стопанство, за да могат ловните дружинки да организират хайка за вълци.

Най-високото американско качество идва с компонентите за релоудинг от Hornady

В този период на годината ловците излизат на отстрел за вреден дивеч. „Вълците трябва да се дебнат през нощта, когато са активни и нападат животните. Дано не се стигне до нападение над хора“, сподели още разтревожената фермерка.

Абонамент за бюлетин