Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Клуб Българско гонче » Класиране на Националните полеви изпитания за гончета - 2008

Класиране на Националните полеви изпитания за гончета - 2008

admin Публикувана от admin | 02.10.2008
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

 

На 22 септември се проведе финалът на демонстрациите на ловните качества на гочета в полеви условия за купата на НЛРС – СЛРБ. На гатера край с. Баня, Панагюрско, се явиха 13 финалисти, определени на регионалните състезания в Кресна, Добрич, Габрово и Баня. Съдийската комисия в състав Костадин Вранчев, Иван Нождалов и Митю Точев присъди купата на СЛРБ на гончето Балкан на Петър Панчев от с. Баня, което само за 40 секунди успя да открие дивото прасе, второ място на ягдтериерът Малте на Тодор Кръстев от Добрич и трето на Иван Петров от Плевен с куче Ръкспи.
Отборни победители станаха представителите на ЛРС – Панагюрище, следвани от отборите на Враца и Плевен.
Председателят на комисията по кинология към СЛРБ Стефан Манчоров връчи на победителите осигурените от Националната ловна организация купи, медали и грамоти.

БГ ЛОВ /официална интернет медия на “Клуб Българско гонче”/

Абонамент за бюлетин