Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Кога ловците прибират пушките и сроковете за ловуване през 2021 г.

Кога ловците прибират пушките и сроковете за ловуване през 2021 г.

vater Публикувана от vater | 11.01.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Кога ловците прибират пушките и сроковете за ловуване през 2021 г.

Всяка година ловците имат определени срокове, в които могат да бъдат организирани ловни излети за отстрел на различни видове дивеч. През тази година очакванията на повечето от ловците са да няма удължаване на ловния сезон за групов лов на дива свиня, тъй като и популацията на животните е достатъчно намаляла. Затова огранизираните групови ловни излети в гората за глигани приключиха втората събота и неделя на януари. Групов лов на дива свиня обаче може да се организира в ловните дворове към базите за интезивно стопанисване на дивече до последния ден на февруари.

В края на месец януари пък приключва отстрела и на фазаните, както и на фермерно произведените кеклици и на токачките. До края на първия месец от годината трябва да приключи ловуването и на голямата белочела гъска, гугутката, зеленоглавата патица, лятното и зимното бърне и други птици.

31 януари е крайният срок за отстрел и на благородни елени, лопатарите, мъжките и женските муфлони.

През февруари пък изтича срокът за ловуване на нутрията, ондатрата, язовците. И през февруари ще могат да се ловуват фермерно отгледаните токачки, както и горския бекас, а до втората седмица на най-късия месец – гривяците.

Целогодишно могат да се отстрелват чакали, лисици, вълци, енотовидно куче, бялка, черен пор, скорец, сврака, сива врана, посевна врана, чавка, трофейно зрелите муфлони, да се ловува подборно на дива свиня.

Всички срокове за ловуване можете да видите тук: ЛОВЕН КАЛЕНДАР

Абонамент за бюлетин