Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Корона вирусът се разпространява сред елените в САЩ

Корона вирусът се разпространява сред елените в САЩ

vater Публикувана от vater | 23.11.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Корона вирусът се разпространява сред елените в САЩ

Отдавна е известно, че животните също могат да се заразят с коронавируса. Това важи и за белоопашатия елен.

Изследователите изследвали белоопашати елени в щата Айова в продължение на девет месеца и установили, че една трета от животните са имали активна корона инфекция, което прави и лова заразен. Както съобщава "Deutschlandfunk Nova", 80 процента от животните са имали активна коронавирусна инфекция през зимните месеци.

Черна седмица на супресори Hausken! -15% намаления във ВИП Оръжейни Комплекси

Корона вирусът никога не може да бъде напълно изкоренен.

Изследователите казали, че са изненадани от това колко много животни са били заразени и колко бързо се е разпространил коронавирусът. Проучването също така съобщава, че анализите показват, че вирусът на короната първоначално е дошъл от хора и е могъл да бъде въведен в дивата природа чрез замърсена вода или остатъчна храна.

Черна седмица! До -50% намаления във ВИП Оръжейни Комплекси

Не е ясно дали белоопашатия елен ще развие симптоми на заболяването.

Според изследователите някои изводи могат да се изведат от наблюденията на белоопашатите елени за влиянието на коронавируса върху хората. Резултатите показват, че вирусът никога не може да бъде напълно унищожен, защото оцелява при дивите животни. В допълнение, прехвърлянето на патогена от един вид в друг прави развитието на мутации по-вероятно. В момента не е ясно дали белоопашатият елен също страда от симптоми на заболяването заради коронавируса.

Превод: БГ ЛОВ

Промоционална кампания на RWS и Hausken в ZARIMEX

Абонамент за бюлетин