Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Лисица е приятел и талисман на ловци (СНИМКИ)

Лисица е приятел и талисман на ловци (СНИМКИ)

vater Публикувана от vater | 16.11.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Лисица е приятел и талисман на ловци (СНИМКИ)

Българи и турци другаруват заедно в планината и се грижат за лисица, която редовно ги посещава в местната ловджийска  кръчма. Необичайната история е от село Три могили, до което няма асфалтов път, и чието постоянно население е 8 души. Председателят на местната ловна дружинка Ресми Мухтар е душата на компанията и от няколко месеца е преобърнал напълно представите на колегите си авджии за дивите животни.

Ловците всяка петък вечер се събират в дома на Ресми и се отдават на приятелски мохабет, полят обилно с домашни алкохолни питиета и мезета, уловени по време на лов. На следващия ден тръгват из дивите горски склонове в околността да дирят дивеч и слука. Преди година само за ден успели да отстрелят 18 глигана! За всеки имало по една кофа чисто месо. Приятелите авджии никога не стрелят по беззащитно животно. Пазят сърните и зайците. А глиганите са на прицел само, когато популацията им е прекалено нараснала.

BLACK ZARIMEX – Най-чаканите намаления от годината

Импровизираната механа в дома на Ресми е окичена с портрети на Ботев и Левски, както и с такъв на Ататюрк – бащата на модерната турска нация и държава.

Ресми често безвъзмездно дава цигари и храна на изпаднали в затруднение туристи и не иска пари за тази услуга. До Три могили води черен скалист път, по който често има пукнати гуми и картери, а зимно време преспите стигат до два метра!

Технология и стил в едно - Benelli Lupo BE.S.T. Wood

От лятото домът на Ресми е посещаван от лисица, която вече се е сприятелила с него и яде от ръката му. Идва почти всяка петък вечер, когато Ресми се прибира в къщата си високо в планината. Дивото животно влиза в механата. И когато Ресми й обясни, че хората с него са добри и на тях може да им се има доверие, тя се доближава и похапва лакомо мръвки от ръката му.

Започват намаленията във ВИП Оръжейни Комплекси!!!

„Все още не дава да я пипам.. Аз вземам салфетка и викам: „Давай да ти избърша мустаците“ –  Ама, тя не ще, не дава.“, обяснява през смях Ресми Мухтар. Когато  е сам в механата, лисицата влиза и сяда на един стол пред телевизора. „Идва като сме сами. Сяда, гледа телевизия. Обича ловните програми. На музика много-много не ще да седи“, категоричен е Ресми.

В местната ловна дружинка членуват българи и турци. И всички са големи приятели и другари. Лисицата сега е техният талисман . Те с радост й носят лакомства през уикендите и се снимат с нея.

Четете още: МС въвежда електронен тест за ловците и поправителен изпит

Абонамент за бюлетин